Такситата по морето скочиха с между 50 и 100% спрямо

...
Такситата по морето скочиха с между 50 и 100% спрямо
Коментари Харесай

За разстояние от 6 км туристите по морето броят по 40-50 лева

Такситата по морето скочиха с сред 50 и 100% по отношение на предходната година, като скокът важи и за формалните, и за копърките. Най-голяма е секирата в Слънчев бряг - " Меката " на бакшишите с най-солени цени. Жълтите коли са посочени измежду най-големите рискове, които дебнат летовниците на нашето Черноморие. Гидове и туроператори предизвестяват чужденците още щом кацнат на летището да внимават с такситата и по опция да ги заобикалят.

Официалните цени, на които возят таксиджиите в курорта, стартират от 3,50 лева на километър, а горната граница е незнайна големина. Повечето обаче са избрали да оферират превоз на осреднена цена от 5-6 лева на км, само че преди този момент начисляват 5 лева за повикване и още 5 лв. начална цена. Така за разстояние от 6 км до Свети Влас туристите броя по 40-50 лв..

През последните години туристи и таксиджии се пазарят за цената, което роди и феномена превоз " на дестинация ". Това значи, че цената не се дефинира съгласно изминатите километри и касовия уред, а по предварителна сделка. Необичайните цени са социална загадка - цената от Слънчев бряг до Несебър или Св. Влас е избрана на 30 до 50 лв., до Равда е 40-60, а до Бургас - от 80 до 120 лв., споделя " Телеграф ".

Дали екскурзиантът ще попадне на по-евтино такси или на " копърка " е въпрос на чист шанс. Все отново правилото е, че по-читавите таксита в Слънчев бряг са на регламентираните стоянки, дефинираха от общината. Тези, които нормално стоят пред гари и хотели, са по-скъпи и крият доста изненади.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР