Таксиметровите шофьори започнаха 48-часова стачка в Атина във вторник, която

...
Таксиметровите шофьори започнаха 48-часова стачка в Атина във вторник, която
Коментари Харесай

Гърция разтърсвана от стачки в транспорта, болниците и училищата

Таксиметровите водачи започнаха 48-часова стачка в Атина във вторник, която на втория си ден ще съвпадне с национална акция на чиновници в държавния и частния бранш, оповестява АП.

Очаква се митингът като цяло да сковава превоза в столицата , като спре и някои полети и да остави фериботите на пристанището.

В първия ден на стачката, свикана от основния таксиметров синдикат на Атина, повече от 200 таксиметрови водачи се насочиха към центъра на гръцката столица , с цел да изискат понижаване на налозите, достъп до автобусни ленти и по-строги регулации върху приложенията за шерване на транспорти.

Според таксиметровия водач и член на профсъюза Георгиос Воилис, новите налози, наложени на независимо заетите лица в страната, са затруднили водачите.

Работниците в публичния и частния транспортен бранш ще стачкуват в сряда, с цел да отбележат първата годишнина от най-тежката железопътна злополука в страната, при която бяха убити близо 60 души. Инцидентът се случи на 28 февруари 2023 година, когато пътнически трен се сблъска челно с товарен трен, откакто двата по простъпка бяха качени на един и същи коловоз, движещи се в противоположни направления.
 Гърция поставя завършек на избавителните интервенции след адската ЖП злополука
Гърция поставя завършек на избавителните интервенции след адската ЖП злополука

Отложиха с 24 часа явяването пред съда на началникът на гарата в Лариса

" Измина една година, а виновните за нещастието към момента не дават отговор за незаконните си дейности , довели до гибелта на 57 наши сънародници ", се споделя в известието за стачката от синдиката, прочут с гръцкия си акроним ADEDY.

ADEDY приканва също за 10% нарастване на заплатите в обществения бранш, с цел да се оправи с възходящите разноски за живот и инфлацията, груповите трудови контракти и поредност от данъчни облекчения.

Медицинският личен състав в държавните лечебни заведения и учителите в държавните учебни заведения споделиха, че ще вземат участие в митинга в сряда, до момента в който чиновниците в банките също ще стачкуват за деня.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР