Таксиметровите шофьори в Пловдив са готови сами да си купят

...
Таксиметровите шофьори в Пловдив са готови сами да си купят
Коментари Харесай

Таксиджиите в Пловдив искат таксиметрови стоянки

Таксиметровите водачи в Пловдив са подготвени сами да си купят и слагат пътни знаци и багра за стоянките! За това сигнализират от Националната асоциация за отбрана на превозвачите и таксиметровите водачи (НАЗПТВ).



Вече 4 години таксиметровите водачи в Пловдив се борят с неналичието на таксиметрови стоянки в града. Още през 2020 година от общината са дали обещание, че казусът ще бъде решен, само че досега не е направено съвсем нищо в тази тенденция, споделят в писмо до медиите от Асоциацията.

На 10.08.2020 година общинската администрация е оповестила, че ще се организира социална поръчка за избор на компания за доставка на пътни знаци, само че тя към момента не е финализирана. На 12.01.2024 година таксиметровите водачи са изпратили писмо до кмета Костадин Димитров, в което желаят среща, с цел да обсъдят казуса. До момента те не са получили отговор от него.



Липсата на таксиметрови стоянки основава безпорядък и затруднява работата на водачите на таксита, споделят още от Националната асоциация. „ Принудени сме да търсим места за паркиране, което постоянно е невероятно, а в някои случаи води до санкции за водачите “, жалват се още таксиджиите. „ Готови сме да участваме в градивен разговор с общината, с цел да се откри решение на казуса “, допълват от Националната асоциация за отбрана на превозвачите и таксиметровите водачи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР