Таксиметрови шофьори в Гърция стачкуват. Те развяваха черни знамена и

...
Таксиметрови шофьори в Гърция стачкуват. Те развяваха черни знамена и
Коментари Харесай

24-часова стачка обявиха таксиметровите шофьори в Гърция

Таксиметрови водачи в Гърция стачкуват. Те развяваха черни флагове и натискаха клаксоните на колите си, до момента в който караха. Недоволството ще продължи 24 часа. Стачката е в символ на митинг против разнообразни проблеми, в това число неотдавнашна влакова злополука и частни транспортни услуги, които съгласно тях им лишават бизнеса.

Ръководителят на профсъюза възрази против държавното решение частни коли да работят в Гърция.
Днес сме на улицата и ни чака тежка борба оттук насетне. Правителството и Министерството на превоза продават по на ниска цена метод всичко, което е обвързвано с публичния интерес и публичния превоз. Това е нашият бранш и нашите клиенти. Те ги дават на частни коли, принадлежащи на огромни компании за отдаване чартърен и на мултинационални компании, които крият парите си в страни, трансформирали се в данъчни убежища.
Тимиос Либеропулос, ръководител на Асоциацията на притежателите на таксита в Атина

Много профсъюзи се сплотиха към сдруженията на железопътните служащи, които проведоха стачки, откакто на 28 февруари при преден конфликт на влакове в Северна Гърция починаха 57 души, а десетки бяха ранени.

През последните седмици държавното управление, на което предстоят парламентарни избори преди лятото, има забележителна преднина в изследванията на публичното мнение пред главния си противник – Сириза. Двете страни са въвлечени и в идеологически спор за това по какъв начин да се реформира остарялата железопътна мрежа на Гърция.

Премиерът Кириакос Мицотакис даде обещание по-ясни граници сред приватизираните услуги и управляващите, които ги управляват, като потърси помощ от специалисти на Европейския съюз при правенето на измененията.

Политическите му съперници настояват, че неприятното ръководство на организациите под държавен надзор в последна сметка е заплашило сигурността на железопътния превоз.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР