Таксиджиите в Пловдив продължават да настояват за увеличение на тарифите.

...
Таксиджиите в Пловдив продължават да настояват за увеличение на тарифите.
Коментари Харесай

Малките фирми ще фалират при цена на таксито под 1,20 лв....

Таксиджиите в Пловдив не престават да упорстват за нарастване на цените. Те пресмятат, че цената би трябвало да е най-малко 1,20 лева на километър, с цел да се покрие минималната заплата. В момента жълтите коли под тепетата ни возят от 65 до 80 ст. 

Във връзка с желаното нарастване се разискват протестни дейности, които да прераснат в национална самодейност. Георги Ряпов, който е началник на Асоциацията на таксиметровите превозвачи, изяснява, че даже нарастванията в цените от края на предходната година не биха могли да компенсират инфлацията и покачването в цените на главните артикули и услуги. Сметките не излизали, а хората зад кормилото не можели да изкарат и за една минимална работна заплата, откакто се разплатят с всички такси. 

Шефът на една от огромните таксиметрови компании в Пловдив Ивайло Донев обаче е безапелационен, че не цената носи облагата в сектора. Той разяснява пред в. " Марица " желанието на водачите за покачване в цените и техните изказвания, че не могат да изкарват естествени приходи. Според него цените сега са рационални. 

Тарифите би трябвало да са действителни и обвързани с приходите на клиентите, твърди Донев. Той е коментирал със водачите си въпроса, като главната му теза е, че против по-висока цена би трябвало да се предложи и по-добра услуга.  " Бил съм клиент на такси в европейски страни. Там водачът е учтив, колата е с климатик и приятна музика, и още куп улеснения ", споделя пловдивският предприемач. За него най-важно е точно отношението към хората, тъй като всички сме клиенти някъде. За компанията му са по-важни цялостните километри, т.е. да няма празни курсове, и едвам по-късно цената.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР