Таксата за притежание на куче в община Сливен е 20

...
Таксата за притежание на куче в община Сливен е 20
Коментари Харесай

Таксата за притежание на куче в община Сливен е 20 лева

Таксата за владеене на куче в община Сливен е 20 лв. и миналогодишната стойност се резервира, оповестиха от общинския пресцентър. От администрацията подсетиха на притежателите, че следва да ги записват и да заплатят таксата. 

След придобиване на куче, притежателят би трябвало да подаде декларация по пример и да заплати такса в дирекция „ Местни налози и такси “, а регистрационният ваучър може да бъде получен в отдел,,Екология “.

От възнаграждение на такса са освободени притежателите на кучета на хора с увреждания; служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка; кучета, употребявани за опитни цели; кучета, употребявани от Българския Червен кръст; кастрирани кучета; кучета, които съпровождат или охраняват селскостопански животни, които се отглеждат в регистриран животновъден обект; ловни кучета, кучета с подложен микрочип за първата година от неговото ветеринарномедицинско вписване.

" Обмислям да кастрирам своя домакински любим, откакто порасне още малко ", сподели за Българска телеграфна агенция Милена Грабчева, която от предходната година е притежател на померан. Според нея е належащо общината да ускори контрола върху регистрирането на домашните любимци и върху популацията на бездомните кучета.

От общината приканват стопаните да бъдат виновни към домашните си любимци, да не позволяват свободното им придвижване на неразрешени места, да водят кучето си на мотив или намордник. Да почистват след кучето си, когато го извеждат на разходка. Ако не могат да отглеждат кучето си или неговото потомство, да му потърсят собственик и да не го изоставят.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР