Таксата от 10 британски лири (13,2 долара) ще обхване дизелови

...
Таксата от 10 британски лири (13,2 долара) ще обхване дизелови
Коментари Харесай

Внимание, Засяга Безброй Българи! Въвеждат Убийствени Нови Такси За Стари Коли! Ако Бичката Ти Е Над

Таксата от 10 английски лири (13,2 долара) ще обхване дизелови и бензинови коли, нормално регистрирани преди 2006 година, които не покриват стандарта " Евро 4 ", оповестиха Ройтерс и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Така наречената Ти-такса би трябвало да се заплаща в часовете сред 07:00 и 18:00 часа локално време (09:00 до 20:00 часа българско време). За този интервал от деня лондонските водачи заплащат и " такса запушване " от 11,5 лири (15,2 долара), което значи, че придвижването в централен Лондон към този момент ще коства на притежателите на по-стари коли 21,50 лири (28,3 долара) на ден.

" Като кмет съм решен да подхваща нужните дейности, с цел да оказа помощ за пречистване на смъртоносния лондонски въздух. Трябва да разгадаем здравната рецесия, пред която е изправен Лондон, и която води до хиляди случаи на преждевременна гибел поради нечистия въздух ", показва градоначалникът.

Всяка година близо 9500 лондончани умират прибързано поради дълготрайно излагане на нечист въздух, сочи проучване от 2015 година на лондонския Кралски лицей.

Мярката е част от напъните по програмата на Садик Хан на стойност 875 млн. лири (1,15 милиарда долара) в Лондон да бъде основана зона с извънредно ниски нездравословни излъчвания в атмосферата, която може да се появи още през 2019 година.

Миналата седмица Садик Хан беседва с кмета на София Йорданка Фандъкова за ограниченията, които подхваща за възстановяване на чистотата на въздуха, превоза и сигурността с кмета на София Йорданка Фандъкова.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР