Такса смет да бъде увеличена в Бургас предлагат от общинската

...
Такса смет да бъде увеличена в Бургас предлагат от общинската
Коментари Харесай

Общинската администрация в Бургас предлага такса смет да бъде увеличена


Такса " боклук " да бъде увеличена в Бургас оферират от общинската администрация. В докладна бележка се показва, че завишението ще бъде с към 10 лв.. Един от претекстовете за смяната е, че размерът на отчисленията за неутрализиране на боклуци се усилва с всяка година. Според бургазлии обаче повдигането на таксата не е основателно и ще се отрази най-много на пенсионерите.

Разходите по главните действия се резервират, само че смяна има във връзка с активността за отнасяне на отпадъците, изясни началникът на Дирекция " Околна среда “ към Община Бургас Павлин Михов . Той уточни, че се чака отпадъците, които ще бъдат депонирани през 2018 година, да бъдат два пъти повече спрямо тази година:

Очакваното количество, което ще депонираме през 2017 година е към 33 000 тона, а предстоящото за 2018 година е 68 000 тона. През 2017 година имахме настоящ план за отнасяне на отпадъците след сепариране. По този метод успяхме да минимализираме тяхното количество в границите на плана, който действаше до края на месец юли. Съответно се усилва и размерът на ставката на отчисленията от 40 на 45 лв. през 2018 година, през 2020 година – 95 лв..

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Петя Михова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР