Такса преминаване“ от 5 лева скандализира туристите на плажа Силистар,

...
Такса преминаване“ от 5 лева скандализира туристите на плажа Силистар,
Коментари Харесай

Частна фирма събира такса Преминаване до плажа Силистар

Такса „ прекосяване “ от 5 лв. скандализира туристите на плажа Силистар, заяви сайтът TravelNews. 

Желаещите да плажуват трябва да оставят колите си на основния път и да вървят пешком 2 км до плажа, в случай че не желаят да платят таксата. В ролята на " бирник " е „ Пеев инвест 2024 "  ЕООД. Частната компания прибира парите и издава касова записка. На какво съображение? - пътят до плажа прекосявал през частен парцел. 

" Пеев инвест 2024 " съответно издава фискален бон за таксата. 

 „ Това е  нарушение на всевъзможни закони. Никой не може да ми забрани да се движа свободно из естествен парк „ Странджа “, разяснява пред TravelNews проф. Атанас Гочев от УНСС. Според него страната би трябвало неотложно да приключи събирането на таксата. " Достъпът до плажовете би трябвало да е свободен, тъй като те са изключителна държавна благосъстоятелност ", безапелационен е проф. Гочев.

Силистар е на територията на община Царево. Оттам потвърдиха, че знаят за таксуването, само че трансферираха отговорността на Министерството на туризма, което трябвало да обезпечи свободен достъп до плажа. " Ние нямаме пълномощия върху Природен парк „ Странджа “, твърди още местната власт. 

Община Царево е подхванала дейности да се създаде парцеларен проект, като се заобиколи частният парцел, а пътят да минава напълно през общински терени. След това проектът би трябвало да се съгласува с останалите виновни институции. Проблемът е, че терените попадат в предпазената околност „ Силистар ” в парк „ Странджа ” и в случай че се прави ново трасе, ще се наложи сеч в резервата. Което значи, че са нужни редица разрешителни.

Фирмата „ Пеев инвест 2024 “ е записана в края на април през тази година в Малко Търново. Собственост е на Мартин Пеев, демонстрира информация в Търговския указател.

През 2015 година Георги Якимов, тъст на народния представител и зам.-председател на Движение за права и свободи Йордан Цонев, също беше заградил парцелите си около плажа Силистар и събираше такси, напомня " Травелнюз ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР