Такова искане не отправят дори окупаторите на страните, териториите и

...
Такова искане не отправят дори окупаторите на страните, териториите и
Коментари Харесай

Пендаровски: Скандално е искането на България да бъде част от процеса на конституционни промени

Такова искане не насочат даже окупаторите на страните, териториите и страните, които окупират, сподели македонският президент

Президентът на Република Северна Македония назова скандално настояването България да бъде част от процеса на конституционните промени.

„ Такова искане не насочат даже окупаторите на страните, териториите и страните, които окупират. В 21 век е безусловно несвоевременно да се търси интервенция във вътрешнополитическите и конституционни процеси. В този смисъл нашият отговор на Министерство на външните работи беше на място “, сподели Пендаровски в отговор на журналистически въпрос, откакто взе участие в откриването на конференция „ Стратегия за ромите, прогрес и последващи стъпки “.

Македонското Министерство на външните работи заяви през вчерашния ден, че не съществува нито опция, нито има политическа воля България да бъде включена в процеса по конституционни промени, обвързван със започване на договаряния за участие в Европейски Съюз.

Тази позиция на македонското външнополитическо ведомство пристигна откакто българският външен министър Николай Милков съобщи, че България желае да бъде съветвана за конституционните промени и това към този момент го е съобщил на неговия сътрудник Буяр Османи.

Маринела Величкова, сътрудник на Българска телеграфна агенция

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР