Такова е времето през юни, защото това е най-бурният месец

...
Такова е времето през юни, защото това е най-бурният месец
Коментари Харесай

Климатолог: Лято ще има, но с жестоки бури с гръмотевици

Такова е времето през юни, тъй като това е най-бурният месец с най-вече превалявания. Валежите са къси, само че интензивни.

Това съобщи климатологът проф. Георги Рачев в ефира на Нова телевизия. 

,,От сряда още веднъж стартира усъвършенстване на времето и повишение на температурите. След идната неделя обаче стартира нов 4-дневен интервал на лабилизиране на времето, което ще продължи до 21 юни``, сподели климатологът. 

,,Прогнозата за лятото в общи линии е орел, рак и щука. Според американските метеорологични организации се чака този летен сезон да е с към един градус по-нисък от нормалната климатична норма``, посочи още той. 

Въпреки това проф. Рачев увери, че ще има лято. 

,,Лято ще имаме сигурно. Но ще има и жестоки стихии с гръмотевична активност. Общо взето юни месец ни чака слънце заран, а в следобедните часове - облаци и дъждове``, показа той и добави, че мълниите са присъщи феномени за май и първата половина на юни. 

,,Градушките също са нещо всекидневно за нашия район. Все отново още преди 100 години Яворов е написал поемата " Градушка ", тъй че няма какво да се изненадваме толкова``, съобщи в умозаключение климатологът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР