Такова бе мнението на експерта по сигурност Пламен Кръстев, който

...
Такова бе мнението на експерта по сигурност Пламен Кръстев, който
Коментари Харесай

Експерт: Първо да преборим корупцията в партиите

Такова бе мнението на специалиста по сигурност Пламен Кръстев, който гостува в пред Bulgaria ON AIR.

Световни медии дефинираха страната ни като най-корумпираната в Европа и гостът на малкия екран поддържа изказванията, само че акцентира:

"В Европейски Съюз, само че не в света. Сърбия, Македония, Турция - там са много по-корумпирани от нас! " "Въпросът е какво вършим, с цел да подобрим имиджа си, какво прави политическата класа, с цел да преодолее това ", подчертава Кръстев, което пък докара до тематиката за антикорупционния закон и наложеното от президента несъгласие върху него.

"Документът е 50 страници, прекомерно е просторен, а можеше да се вмести в 5 страници ", счита гостът на малкия екран.

Според някогашния консултант на Министерство на вътрешните работи, законът обгръща доста хора, заемащи управителни функционалности, а в това време каузи за корупция има и в прокуратурата, и на правосъдна фаза. Не единствено. Кръстев вижда и механично обединение на структури в антикорупционния закон. Той ще се управлява от комисията, която се построява на основата на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество. Експертът по сигурност уточни обаче, че тази комисия ще се оглави от ръководител, който трябвало да бъде правист с 10-годишен опит.

"Аз бих запитал за какво? " Кръстев добавя, че по-важни са моралните качества, а не юридическото обучение и опит, в случай, че бъдещият ръководител ще има към себе си екип от специалисти в разнообразни посоки. Явно към този момент е несъмнено кой ще седне на стола, приказва се даже и кои ще са заместник-председателите ", обясни той.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР