Тъкмо когато си мислиш, че Ти-ри-рам“ звучи странно:Никол Шерцингер –

...
Тъкмо когато си мислиш, че Ти-ри-рам“ звучи странно:Никол Шерцингер –
Коментари Харесай

4 световни хита, които звучат смешно на български

 Никол Шерцингер

Тъкмо когато си мислиш, че „ Ти-ри-рам “ звучи необичайно:

Никол Шерцингер – „ Right there “

„ Ела насам, скъпи,  бъди моят обичан, бъди моят обичан “. Наглед няма нещо притеснително в припева, дори сме на ръба да се разплачем. Само че в автентичен тип думите звучат по този начин: „ Кам хиъ:, бейби, е би ма бейби, е би ма бейби, о-о-о! “ Натъртваме: „ …е би ма бейби “. Нищо персонално към Никол, но тая ария си е за алена точка.

Микел Тело – „ Ai se eu te pego “

Трябва да си или паднал от Марс, или да се будиш от 20-годишна кома, с цел да не си чувал сакралните слова: „ Носа, носа, асим восе ми мата. Ай сеучо пего, ай, ай, сеучо пего “. Нещо сходно е на майчин език.

Асене, върни! Отново да цитираме: „ Ай сеучо пего “. Че това напряко си звучи като „ Селчо, ай сиктир оттука! “ Ами другото – „ Восе ми мата? “ Никой няма право да загатва моята мата!  Егати и отворкото, ше ни храни той на португалски…

Романи и Сапиенса feat. Родригез – Tacatà

Таката, бро! Така и не разбрахме какво е „ таката “, но очевидно ще е нещо арабийско, щом го повтарят като мантра. А може пък да е някаква нелепост, която е паснала като срички. Има и такива шлагери, да вземем за пример „ Ти-ри-рам “ на Мариус.

Обърнете внимание какво се пее обаче на 3:09 минута: „ Ас тете таката ке те густа ти мами “. И без да си от Пловдив може да се досетиш, че тоя желае да прави густо на мамито ти. Тези напряко си плачат да ги срещнем със Стоичков.

Чили – Tic Tic Tac

Връщаме се в годините, когато имахме мощен футбол и пъпки по лицето. Парчето се споделя „ Тик тик так “, но всички си го знаем, като „ Бачи бочи тамбо “. И тук сме безсилни пред лингвистичното предизвикателство да ви кажем какво, аджеба, е „ Бачи бочи тамбо “.

Я да не си хабим нервите и да си пуснем „ Ти-ри-рам “. Там най-малко знаем защо се пее.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР