Такива са времената, в които живеем - нужни са съвсем

...
Такива са времената, в които живеем - нужни са съвсем
Коментари Харесай

Умните обичат да им бъде скучно

Такива са времената, в които живеем - нужни са напълно малко усилия, с цел да открием нещо, което да завладее мозъка ни и да запълни времето ни с лавина от информация.

Броят на опциите за забавление пораства, до момента в който способността ни да се фокусираме върху работата и да поддържаме дълбоки и смислени връзки с останалите понижава.

Причината за това е, че не сме задоволително отегчени. Като зрели хора, ние имаме работа, разнообразни отговорности и механически средства, които ни оказват помощ да избягаме от скуката и да се разсеем.

Но, когато съзнателно избягвате скуката, вие пропускате няколко благоприятни условия. Това са 4 аргументи, заради които някои от най-брилянтните мозъци на планетата обичат да бъдат отегчени.

1. Отегчението усъвършенства творчеството

Повечето хора бягат от скуката, тъй като я асоциират с отрицателна изолираност. Когато обаче желаете да бъдете по-изобретателни, отегчението може да бъде превъзходен катализатор.  Скуката освобождава съзнанието ви от всевъзможни ограничавания и рамки и ви позволява да започнете да мечтаете.

В нашето забързано общество, човек е подложен на непрекъснат напън да прави нещо, тъй като в противоположен случай наподобява ленив. Забавянето на темпото и по-задълбоченото мислене обаче могат да доведат до гениални хрумвания и значими нововъведения.  

2. Скуката оказва помощ да си върнете концентрацията

Великите достижения изискват мощна централизация. За да бъдеш фокусиран обаче би трябвало да имаш явен разум и пореден метод на мислене. Трудно е да запазим централизация, когато непрекъснато сме ангажирани с нещо и не разрешаваме на мозъкът ни да си почине, да се рее свободно.  

Едно изследване, което преглежда изгодите от мечтателството, открива, че хората, които постоянно възнамеряват бъдещите си дейности и цели, вършат това мечтаейки.  Когато позволявате на мозъкът ви да се скита в пространството, вие отключвате едно по-високо равнище на  централизация, което ще ви бъде от изгода във всеки един аспект вашия живот.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР