Такива призиви се появиха от министри от Полша, Латвия, Литва

...
Такива призиви се появиха от министри от Полша, Латвия, Литва
Коментари Харесай

Лукашенко не иска да гони бойците на ”Вагнер” от Беларус. Поставя услоивя на съседните страни

Такива апели се появиха от министри от Полша, Латвия, Литва и Естония, които се събраха във Варшава, с цел да обсъдят обстановката по границата с Беларус, където са ситуирани елементи на " Вагнер " след несполучливия опит за протест в Москва. Министрите желаят Беларус да изгони всички войски на Вагнер от своята територия " неотложно “.

Лукашенко обаче смята, че сходен ход би претендирал взаимност: 

" В Полша, Литва или другите балтийски страни не би трябвало да има нито един задграничен военнослужещ. Тогава може да има искания за наличието на военнослужещи от други страни в Беларус. На този стадий обаче това са неразумни и глупави претенции ", съобщи Лукашенко. 

Напрежението сред Беларус и Полша и балтийските страни ескалира, откогато войските на " Вагнер " бяха ситуирани на територията на страната това лято. Съседните страни ускориха сигурността по границата с Беларус и са в подготвеност да я затворят, в случай че зародят " произшествия ". 

Беларус също неотдавна стартира военни учения покрай границата си с Полша и Литва, което в допълнение ускори напрежението.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР