Такива постове ни връщат част от самоувереността. Не ни се

...
Такива постове ни връщат част от самоувереността. Не ни се
Коментари Харесай

На първо място в света за всички времена! Браво, български деца! СНИМКА

Такива постове ни връщат част от самоувереността. Не ни се случва толкоз постоянно в последно време да се гордеем с нещо " българско ". Ако не са нашите възпитаници, участващи на интернационалните олимпиади и надпревари, нашите умни деца, може би ще забравим въобще какво е това горделивост.

Да видиш в таблица името на България с най-вече златни медали, и то за всички времена, си е повече от горделивост. Браво, български деца и преподаватели, които ни давате вяра, че не всичко е изгубено! Браво на всички, за които Международната олимпиада по филология се трансформира в част от живота!

Ето как инж. Александър Велинов - един от ръководителите на школите по филология в Софийската математическа гимназия " Паисий Хилендарски " и непрекъснат член на Международния ръб на олимпиадата, заяви прелестната вест във Фейсбук: 

" Вече сме преди всичко в света! Усилията ни се увенчаха със подобаващ триумф! 20 години труд, 20 години преподаване, 20 години Международна олимпиада по филология и най-сетне България е преди всичко по брой златни медали за всички времена!

Нямам думи да изкажа насладата си. Нямам и опция да загатна всички хора, които през цялото това време отделяха парченце от себе си, с цел да стигнем до тук, с цел да бъдем в действителност най-хубавите в света.

Благодаря на целия екип от преподаватели, някогашни и сегашни състезатели и съидейници за общите старания, които ни доведоха до върха.

Супер сме! Най-добрите! "



Международната олимпиада по филология ( IOL ) е една от интернационалните олимпиади по естествени науки за възпитаници от междинните учебни заведения. Тя се разграничава от множеството други естествени олимпиади по това, че олимпиадата включва както самостоятелни, по този начин и отборни надпревари. Индивидуалното съревнование се състои от 5 задания, обхващащи главните области на теоретичната, математическата и приложната филология – фонетика , морфология , семантика , синтаксис , социолингвистика и други, които би трябвало да бъдат решени за шест часа.

Отборното съревнование се състои от един извънредно сложен и отнемащ време проблем след 2-рата IOL. Екипите, които нормално се състоят от четирима възпитаници, получават три до четири часа за решение на този проблем.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР