"Такива изявления най-много нарушават и подкопават доверието в Европейския съюз",

...
"Такива изявления най-много нарушават и подкопават доверието в Европейския съюз",
Коментари Харесай

Станишев обвини германски министър в скандална дискриминация

"Такива изказвания най-вече нарушават и подкопават доверието в Европейския съюз ", съобщи още водачът на ПЕС и някогашен министър председател във връзка думите на Томас де Мезиер, че не вижда опция дружно с Румъния да влезем бързо в Шенгенското пространство, съобщи Българска телеграфна агенция.

"България и Румъния са изпълнили всички критерии за присъединение към Шенген. Правителството ни би трябвало да има явен проект за влизане в еврозоната ", съобщи още Станишев пред публицисти в Ямбол, където откри офис на европейските социалисти и се срещна и беседва с жители.

Той добави, че присъединението към еврозоната е доста значимо за България и ние би трябвало да имаме национално решение и проект, защото това е ядрото на интеграцията в Европейския съюз.

Германия не желае нови страни да се причисляват към Шенгенското пространство за свободно придвижване в близко бъдеще, съобщи по-рано през днешния ден в Брюксел гМезиер, реагирайки на предлагането на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер всчки страни членки на Европейски Съюз да бъдат позволени .

Водещи австрийски политици от разнообразни партии поддържаха тази позиция и също отхвърлиха проекта на Юнкер за разширение на еврозоната.

Европейската комисия предложи България, Румъния и Хърватия да бъдат включени в Шенгенското пространство в тирада на Юнкер, произнесена броени седмици преди парламентарните избори в Германия и Австрия. Де Мезиер посочи, че споделя визията на Юнкер.

"За да сме почтени обаче, ще има дълъг път за изминаване ", добави немският министър.

В Австрия пък партийни водачи показаха подозрение дали евентуалните нови страни членки на Шенген ще могат да изпълнят условията в областите на стопанската система и сигурността.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР