Такеда отрече да е участвал в корупция, свързана с Токио

...
Такеда отрече да е участвал в корупция, свързана с Токио
Коментари Харесай

Такеда отрече да е участвал в корупция, свързана с Токио 2020

Такеда отхвърли да е взел участие в корупция, обвързвана с Токио 2020
Президентът на Японския олимпийски комитет Цунекацу Такеда отхвърли присъединяване в подкупи, откакто бе упрекнат от Франция в корупция, обвързвана с Олимпиадата в Токио през 2020. Такеда показа, че е съдействал на арбитър при чуване в Париж на неупомената дата и „ обяснил, че не е бил замесен в подкупи или други противозаконни действия “.

Френски правосъден източник съобщи пред AFP, че Такеда е бил упрекнат на 10 декември от проверяващи съдии, които са разглеждали случай на заплащане в размер на близо 2 млн. евро, преди японската столица да бъде определена за хазаин на Олимпийските игри. Френското следствие, което стартира през 2016, загатва две заплащания на компания, обвързвана със сина на някогашния сенегалски президент на Международната асоциация на лекоатлетическите федерации.

Транзакциите са били осъществени на два стадия, преди и след вота за хазаин на Международния олимпийски комитет. Такеда добави, че,,никаква нова информация “ не се е появила по време на чуването със съдията в Париж. Президентът приключи с това, че,,грешната информация, по която е бил упрекнат се е популяризирала “ и даде обещание, че,,ще сътрудничи на проверяващите, с цел да почисти името си “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР