Take-Two Interactive Software ще съкрати около 5% от работната си

...
Take-Two Interactive Software ще съкрати около 5% от работната си
Коментари Харесай

Компанията-разработчик на Grand Theft Auto ще съкрати около 5% от персонала си

Take-Two Interactive Software ще редуцира към 5% от работната си мощ, или 600 чиновници, разгласи издателят на известния франчайз Grand Theft Auto. Това се случва, до момента в който промишлеността за видеоигри продължава над 2-годишния си интервал на съкращения, съобщи Ройтерс.

Компанията също по този начин ще се раздели с няколко плана, които са в развиване, като част от проекта си за понижаване на разноските, който се чака да докара до общи разноски в размер до $200 млн. Гигантът отхвърля да разкрие кои планове са били анулирани.

Take-Two твърди, че ходът се чака да ѝ донесе над $165 млн. годишни спестявания. Цената на акциите на компанията се увеличи с 1% по време на следборсовата търговия, а от началото на годината се е намалила с близо 10 на 100.

Ходът следва стъпките на Riot Games на Tencent, Electronic Arts и японската Sony Corp, които редуцираха работна ръка тази година поради несигурните потребителски разноски за игри след взрива, който промишлеността претърпя по време на пандемията.

Отменените планове също по този начин ще донесат общи такси в размер на $140 млн., като разноските за компенсации и чиновници се чака да доближат до 35 млн. $, се споделя в известието на компанията. Take-Two ще понижи и част от офис площите си като част от преструктурирането.

Take-Two се концентрира върху създаването на идната част на най-продавания си франчайз Grand Theft Auto, само че се появиха клюки, че заглавието може да бъде отсрочено от 2025 за 2026 година, отбелязва Bulgaria ON AIR.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР