Такава серия от бомбени заплахи текат не само в България,

...
Такава серия от бомбени заплахи текат не само в България,
Коментари Харесай

Радев за сигналите в училищата: Към момента няма реални заплахи нито за образователната система, нито за изборите

Такава серия от бомбени закани текат освен в България, само че и в цяла Европа, и в Съединени американски щати. Органите на реда, дружно с партньорските служби вършат всичко допустимо да открият източника на тези закани и да ги обезвреждат. Към момента няма действителни закани нито за просветителната система, нито за изборите.

Това разяснява президентът Румен Радев в сряда.

По думите му това са хибридни офанзиви, без действителна опасност за бомбени атентати.

" Докато не забележим ясно открит източника – не можем да кажем сигурно тъкмо от кое място идват заканите и кой ги прави ", добави той на въпрос дали това не са хибридни офанзиви от Русия, както допуснаха от Министерство на вътрешните работи.

" Надявам се и имам вяра, че органите на реда ще вземат всички ограничения за успокоение за изборния ден ", сподели още той. 

" Г-н Костов очевидно е не запомнил българската Конституция, само че ние не сме не запомнили, че по време на неговото властване България беше разграбена. "

Това беше отговорът на Радев на думите на някогашния министър председател Иван Костов, че президентът е узурпирал властта. И добави: " Българската позиция е ясна - няма да изпращаме - оръжия и муниции за Украйна ".

Радев продължи с нормалните си обвинявания към политическите партии и то дни преди следващите парламентарни избори, в разгара на предизборната акция.

" Политическите партии отдавна излязоха извън рамките на Конституцията със систематичния си отвод да сформират държавно управление. Време е те да проявят тази отговорност и да сформират държавно управление. Конституцията ясно споделя, че президентът е задължен да назначи служебно правителсто, когато партиите не желаят или не могат, или ги е боязън, имаме ги всичките тези неща ", сподели той.

След което гладко мина към друга своя желана тематика - какъв брой добре се справя служебното държавно управление.

  " Не е толкоз ужасно, служебното държавно управление дейно сподели, че могат да се вземат решение проблеми по време на рецесия. "

Радев даде още веднъж своята интерпретация на въпроса за какво България не дава въоръжение на Украйна като с триъгълни покупко-продажби се освободи и от старите си оръжия.

" Тези, които най-вече оплакват неналичието на триъгълни покупко-продажби, тъкмо при тяхното ръководство, на редовното правителство, беше времето за триъгълни покупко-продажби - март-април предходната година. Вече няма безвъзмездни триъгълни покупко-продажби. Даваш остаряло оръжие, получаваш също остаряло, натовски вид. Да бяха го създали тогава ", повтори той. " Сега в Словакия дават своите изтребители, получават хеликоптери, нали вършиме разлика? Това не са безвъзмездни триъгълни покупко-продажби, те не вземат решение въпроса с защитата на българското въздушно пространство ", продължи.

" Вече ясно декларирахме - Междуведомствената комисия би трябвало да изисква документи за крайни получатели. Тези снаряди би трябвало да отиват в нашите европейски сътрудници и съдружници ", сподели още Радев за декларираната от него позиция, че България няма да взе участие в обезпечаването на муниции за Украйна.

Той изясни още по какъв начин от март м. година страната ни отправила искане за даване на помощ, изтребители втора употреба, по този начин че да бъде запълнена празнотата. до момента в който се чака доставката на първите Ф-16. " Към момента макар нашето неведнъж гледище, от мен персонално, голям брой писма и срещи има единствено две предложения. Цената по никакъв начин няма да се хареса ", сподели той.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР