Такава е тяхната природа: печелят любовта, губят интерес, късат, а

...
Такава е тяхната природа: печелят любовта, губят интерес, късат, а
Коментари Харесай

Мъжете винаги се връщат…

 Моника-Белучи-и-Венсан-Касел

Такава е тяхната природа: печелят любовта, губят интерес, късат, а след това се връщат.

При това се връщат тогава, когато не са ти забавни, когато в живота ти е цялостен порядък и си срещнала нова обич. И ти звъни или инцидентно те среща на улицата, предлагайки да се видите.

И доста желае да бъде признат. Защото е пролет или есен, тъй като спомените се връщат. Когато той е бил за теб най, единствен и несравним. Но вие сте се разделили, евентуално, по твоя самодейност, само че с вярата, че той ще се върне.

И ти ругаеш себе си за нелепостта, само че гордостта ти не разрешава да се върнеш. И отиваш някъде. И го виждаш с друга. На тях им е хубаво дружно, целуват се и се държат за ръцете. Той я е прегърнал както в миналото теб и си спомняш какъв брой хубаво беше да си в тези прегръдки. Спомени.

Или може би той е направил решаващата крачка, само че ти въобще не си била подготвена за това. Просто всичко се е случило някак ненадейно. Дълго те е преследвал, ходил е по петите ти и когато си направила ответна крачка, той е бил безпределно благополучен. Всичко било доста хубаво, дори прелестно.

Но един път той ти е споделил, че връзките ви са станали скучни, че той се е уморил от тях. Естествено, ти започваш да виниш себе си за раздялата. Търсиш аргументи и дори ги намираш.

Струва ти се, че си почнала по-малко да се грижиш за себе си или си се трансформирала в стопанка, а може би по този начин и не си се научила да правиш чорба топчета. След това дълго се измъчваш, преживяваш.

Всичко се обърква, не ти се работи, дори не ти се живее. И започваш да съществуваш. Слува се дори да му звъниш и да му мълчиш в слушалката. А след това да го срещнеш. Естествено, той наподобява отлично, споделя нещо, смее се. И ти става още по-зле.

Защото те е гняв на себе си. Ядосваш се, че се тревожиш, че не можеш да живееш обикновено и непрекъснато мислиш за него.

Той се оправя съвършено без теб. Намерил си е друга, може би тя е към този момент трета или четвърта, откогато сте ссе разделили. Ядосваш се и в този миг искаш да покажеш, че и на теб ти е добре, че ти също живееш.

Нощем към този момент за стотен път разиграваш момента на следващата среща. Че си на ваучър измежду твои обожатели, че си на курорт с приятелки, а от време на време и че си се омъжила за красавец милионер. Нощем съжаляваш, че фантазиите не са действителност.

И не щеш ли минава време. Всичко неприятно е забравено, към този момент не искаш да отмъщаваш или да си по-добре, в сравнение с си в действителност Работата още веднъж ти носи наслада, а щастливите приятелки към този момент не те нервират.

А флиртуването… Вече не знаеш по какъв начин по-рано си минавала без него. И тогава, когато си била с него и откакто се разделихте. Оказва се, че напълно не си нещастна, просто си свободна. А и мъжете ясно ти дават да схванеш, че се интересуват от теб, че си естествена, красива жена.

А след това се появява мъжът. Той не е красавец и даже не е милионер. А може би е и едното, и другото. Той се усмихва и ти прави похвали. На теб ти е прелестно, а сърцето ти стартира да бие бързо-бързо.

Отново ти поникват криле на гърба. Ти си влюбена и се стесняваш да го гледаш в очите, въпреки от дълго време да не си госпожица. Щастливи сте и той ти прави предложение, а може би просто сте щастливи дружно.

Забравила си за предходната обич. Вярно, не си не запомнила изцяло, просто са ти останали единствено приятните мемоари, ти си щастлива.

И тогава се появява той. Без значение по какъв метод. Дали си го срещнала инцидентно или той самичък ти се е обадил по телефона.

Иска да се срещнете, споделя, че схваща каква нелепост е направил и те слага пред избор. Дали още веднъж да се видиш с него или да откажеш?

Вечерта гледаш спящия си мъж, този, който е съумял да ти подари благополучие и на който му е все тая по какъв начин изглеждаш и умееш ли да правиш чорба топчета. Гледаш и си мислиш: да се срещнете или не?

Знаеш, че за себе си решила. Няма да се срещнете повече.

Нали националната мъдрост гласи, че в една река не се влиза два пъти…. Това е истина… пробвала си… Защото те постоянно се връщат! Мъжете постоянно се връщат, само че не трябва да влизаш в една река два пъти…

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР