Такъв цирк, на който сме свидетели през последните дни, не

...
Такъв цирк, на който сме свидетели през последните дни, не
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Тези Народно събрание и Министерски съвет са изчерпани – решението е предсрочни избори

„ Такъв цирк, на който сме очевидци през последните дни, не сме виждали до момента. Подобни изстъпления над българския народ не съм очаквал, че могат да се случват. Това е срамно – не са договаряния, а пазарлъци. “ Така разяснява последните събития от опитите за образуване на държавно управление националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов пред Евроком.
„ Как си представяте, че могат да работят дружно в предстоящ кабинет – да наричаш своя възможен шеф „ красивото лице на мафията “? Това излиза отвън рамките на здравия разсъдък. Тези Народно заседание и Министерски съвет са изчерпани – единственото решение са предварителни избори “, акцентира той.
Социалистът обърна внимание и на решенията през последните 9 месеца, взети от ръководещите, които, по неговите думи, заплашват националната сигурност на България.
„ Ние суверенна страна ли сме или не – това е въпросът, който би трябвало да си дадем след взетото от Народното събрание решение за градеж на 7-и и 8-и блок на АЕЦ „ Козлодуй “. Подписа се съглашение, съгласно което държавното управление на Съединени американски щати е това, което взема решения кой да построява атомната електоцентрала, по каква технология и на каква цена – без търг и конкурс, нарушавайки българското законодателство “, уточни депутатът от Българска социалистическа партия.
В предаването „ Делници “ той изясни, че технологията AP1000, по която ще се строи, я има единствено в американската централа във Вогъл. И обърна внимание, че да строят по тази технология са се отказали Англия, Чехия и Унгария.
„ Ние пробна площадка ли ще ставаме? И още – информацията, че централата щяла да коства 14 милиарда – по този начин са почнали и във Вогъл и е стигнала до над 30 милиарда Десет години се говореше, че 5 милиарда са доста за Белене и планът не може да бъде изплатен, а в този момент 30 милиарда е доходоносен план? Това ще бъде една черна дупка за крадене на пари. Най-лошото е, че даже няма да бъде осъществена централата, а тези пари ще бъдат откраднати от българския народ “, сподели още Гуцанов.
Той разяснява и тематиката с подписания от служебното държавно управление на президента Радев контракт с турската компания „ Боташ “, който, по самодейност на Българска социалистическа партия, се проверява от парламентарна комисия.
„ Вместо непосредствено от Русия, България вземеме 1,850 милиарда куб. м съветски газ от Турция. Вземаме 1 милиарда куб. м азерски газ, който е на 50% съветски. Вземаме и 1 милиарда куб. м от Гърция, който също е съветски. Като ги съберем, се получава 3,850 милиарда кубика, а предходната година България има ползване от 2,6 милиарда Тези спомагателни 1,250 милиарда обаче би трябвало да ги заплати българският народ, тъй като договорът с „ Боташ “ е изработен по този начин, че ползваш или не ползваш – пащаш. И е подписан за 13 години. В момента плащаме по 486 хиляди $ дневно – това е колосална сума. Надявам се, че прокуратурата ще стартира следствие по този контракт, с цел да се разбере кой е ощетил България “, съобщи Борислав Гуцанов.
„ Аз благодаря на варненци, че ни поддържаха, тъй като борбата против вятърните паркове в Черно море бе стартирана от групата на Българска социалистическа партия в Народното събрание “, посочи Гуцанов.
По думите му вносители на скандалния законопроект са неправителствена организация, с поддръжката на ГЕРБ и ПП-ДБ, което също е нещо нечувано.
„ Внопсителите направиха опит за среща в Народното събрание и бяха безусловно изгонени от залата. Същите тези хора се пробваха да създадат втора сходна полемика и във Варна – освен, че не я направиха, само че и срамно се изнесоха от града като видяха риболовците, хотелиерите и хората, които бяха срещу този закон, да заобграждат хотела, в който тя трябваше да се състои “, описа Гуцанов.
И повдигна въпроса по какъв начин кметът на града е бил очакван да открие тази среща, в случай че Общинският съвет на Варна е взел решение срещу ветропарковете – още веднъж по предложение  на Българска социалистическа партия.
„ Това беше един противен опит да бъдат мощно застрашени българските черноморски туризъм и риболовство “, безапелационен бе Борислав Гуцанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР