Такъв прецедент няма в историята на европейския парламент - пакет,

...
Такъв прецедент няма в историята на европейския парламент - пакет,
Коментари Харесай

Росен Желязков за пакета Мобилност - прецедент, който разделя държавите-членки

Такъв казус няма в историята на европейския парламент - пакет, който да разделя държавите-членки по този симптом . Законодателен пакет, който да не е получил един път приемане от страна на Екологичен потенциал, законодателен пакет, който в 2/3-ти е отритнат от транспортна комисия, на предпоследно съвещание в Народното събрание в този мандат - да бъде включен за разглеждане.

Водени от правилото, че държавите-членки би трябвало да са единни в многообразието си, не се е стигало до такова разделяне .

Това съобщи пред публицисти транспортният министър Р осен Желязков преди утрешното съвещание в Европарламента, където ще стане ясно дали пакет " Мобилност ", наименуван пакет " Макрон " ще бъде прегледан от настоящия състав на европарламента или ще бъде наследен на идващия.

В сряда, 27 март, в дневния ред на съвещанието на Съвета по превоз ще бъдат обсъждани други тематики. Паралелно в 8:45 се събираме групата на единомислещите за съгласуване на дейностите . Това е редом с гласуването в Екологичен потенциал, посочи българският транспортен министър.
 Желязков към този момент гледа към идващия избор против пакета
Желязков към този момент гледа към идващия избор против пакета " Мобилност "

В Екологичен потенциал липсвали сътрудници от Румъния, Литва и други

Целта е да има време да се реализиран взаимни отстъпки, които удовлетворяват периферните страни и не са в прорез на прокламираните правила на пакета, сподели Желязков.

Това разделяне се видя доста ясно през вчерашния ден, при гласуването на дневния ред - съвсем 50 на 50. Такова разделяне ще се види и при утрешното гласоподаване на текстовете, в случай че след следващото гласоподаване на дневния ред бъде признат за разглеждане пакетът, счита транспортният министър.

По думите му тече интензивна акция от нашите членове в Екологичен потенциал измежду техните сътрудници. При вчерашното гласоподаване се видя, че редица страни, които в този момент не са в нашата група на единомислещите демонстрират несигурност в гласуването.

Затова през днешния ден имаме целенасочени дейности от страна на колеги-министри на превоза и от нашите евродепутати към сътрудниците им от Португалия, Испания, Ирландия, Гърция, Словения, Словакия, Хърватска. Сутринта изпратих писмо до своите колеги-министри, които към този момент пътуват към Съвета по превоз в Букурещ с упорито искане да стимулират своите представители в Екологичен потенциал да гласоподават пакет " Мобилност " да се прегледа от идващия състав на Екологичен потенциал .

В взаимозависимост от резултата на гласуването имаме среща с румънския министър на превоза, който ръководи Съвета по превоз. Темата е недопускане на триалози в този мандат.

В Букурещ в петък ще има взаимно държавно съвещание на министрите от България и от Румъния.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР