Такъв модел на ротационно правителство има в Румъния, имало е

...
Такъв модел на ротационно правителство има в Румъния, имало е
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Най-добрият начин е управленската програма да бъде приета от парламента

Такъв модел на ротационно държавно управление има в Румъния, имало е преди 4 година в Израел и в Ирландия. Има три разнообразни опита, които могат да ни дадат политическа обосновка както в изгода, по този начин и против сходно схващане.

Това съобщи в ефира на " Нова нюз " преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова.

" Най-коректният вид е с решение на Народното събрание за стратегия за ръководство на държавното управление. Декларацията е политически документ, до момента в който решението има и нормативни последствия и ще може да се скрепи и от групите, които не поддържат държавното управление ", посочи доцент Киселова.

Преподавателят по конституционно право уточни някои „ подводни камъни”, които биха били спънка пред едно ротационно държавно управление сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ:

„ На първо място въпросът за доверието, който ще бъде подложен във всеки миг на тестване. Става дума за две държавни управления – конституционната уредба е планувала, че държавно управление се образува към министър-председателя. Затова в Израел са приели специфичен закон, който да уреди тези въпроси, само че не са съумели да избегнат връщането на предходната криза”.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР