,,Такъв модел на ротационно правителство има в Румъния, имало е

...
,,Такъв модел на ротационно правителство има в Румъния, имало е
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Най-добрият начин е управленската програма да бъде приета

,,Такъв модел на ротационно държавно управление има в Румъния, имало е преди 4 година в Израел и в Ирландия. Има три разнообразни опита, които могат да ни дадат политическа обосновка както в изгода, по този начин и против сходно схващане. Това съобщи преподавателят по конституционно право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ доцент Наталия Киселова в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

Според конституционалистът локалните, европейските избори или бюджета могат да са тестване пред този кабинет. Тя вижда метода на ръководство най-вече посредством стратегия за ръководство на държавното управление.

„ Най-коректният вид е с решение на Народното събрание за стратегия за ръководство на държавното управление. Декларацията е политически документ, до момента в който решението има и нормативни последствия и ще може да се скрепи и от групите, които не поддържат държавното управление “, разясни тя.

Киселова посочи няколко „ подводни камъни ”, които би имал сходен ротационен кабинет, каквото бе вчерашното решение. „ На първо място въпросът за доверието, който ще бъде подложен във всеки миг на тестване. Става дума за две държавни управления – конституционната уредба е планувала, че държавно управление се образува към министър-председателя. Затова в Израел са приели специфичен закон, който да уреди тези въпроси, само че не са съумели да избегнат връщането на предходната рецесия ”.

Тя изясни, че при вчерашното оповестяване не е станало ясно дали ще има номинирани с изключение на Мария Габриел от ПГ ГЕРБ в състава на държавното управление. Това би довело до по-сериозен ангажимент от ГЕРБ за поддръжка както декларираните в Народното събрание промени, по този начин и самодейностите, които ще подхващат.

„ Това ще даде опция на двете парламентарни групи да имат болшинство в границите на идващите месеци. За да получат поддръжка от друга парламентарна група, това ще значи в границите на Народното събрание управленията на комисиите да са и отвън състава на двете огромни обединения ”, сподели доцент Киселова.

Третата заплаха пред кабинета, съгласно нея, е от поръчката на учен Денков, който във всеки един миг, когато не се съблюдават избраните договорености, може да подаде оставка.

Целия диалог гледайте във видеото.

Етикети: доцент Наталия Киселова
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР