Такъв е резултатът, когато институциите не си взаимодействат, смята обвинител

...
Такъв е резултатът, когато институциите не си взаимодействат, смята обвинител
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев на среща с ученици в Перник: Престъпността се завръща в размери от 90-те години

Такъв е резултатът, когато институциите не си взаимодействат, счита обвинител №1
Ало измамите още веднъж стотици на месец 

Престъпността се завръща в размери от 90-те години. Това са тъжни трендове, които се дължат с изключение на на справедливи фактори като отрицателни стопански и обществени трендове, на които сме очевидци през днешния ден, само че също и на умишлено водена война против правосъдната власт и елементи от нея. Това съобщи през днешния ден основният прокурор Иван Гешев в Перник. Той бе на среща с учениците от езиковата гимназия “Симеон Радев ”, на която участва и кметът на града.

“От две години българската прокуратура предупреждаваше, че ще е налице растеж на престъпността и че този резултат ще пристигна неизбежно, когато институциите не си взаимодействат и водят война една с друга. Ние призоваваме нашите сътрудници от Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност да си взаимодействаме и мога да кажа, че през последните месеци работата ни с Министерство на вътрешните работи се усъвършенства доста. Нашият единствен зложелател е престъпността и взаимно би трябвало да работим против него ”, акцентира Гешев.

Той напомни, че в интервалите когато е имало положително взаимоотношение на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, е имало и най-хубави резултати.

“Това беше и преценката на Европейската комисия, че съвсем е решен казусът с проведената престъпност, също и с телефонните измами, които бяха сведени до единици на месец. Сега от октомври насам още веднъж са стотици ”, сподели още основният прокурор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР