Тъкър Карлсън - най-популярният телевизионен водещ в САЩ, който неочаквано

...
Тъкър Карлсън - най-популярният телевизионен водещ в САЩ, който неочаквано
Коментари Харесай

Кой и защо уволни Тъкър Карлсън

Тъкър Карлсън - най-популярният ефирен водещ в Съединени американски щати, който ненадейно напусна най-популярния закостенял канал - записа първото си послание в новия статус. Не дава отговор непосредствено на въпроса какво е предизвикало изгнанието му от „ Фокс Нюз “, само че има транспарантни подмятания за човек, който даже Джо Байдън назовава „ най-опасният в света.

„ Нека ме уволнят за това, само че няма да се откажа самичък “, сподели телевизионният водещ Тъкър Карлсън в изявление за канала „ Редактед “. Няколко дни по-късно той в действителност беше уволнен от „ Фокс Нюз “, главният рупор на американските републиканци и консерватори.

Официално страните се разделиха, въпреки и ненадейно, само че другарски. Всички детайлности се премълчават, което породи разнообразни клюки и спекулации - до тази, в която Карлсън е притиснат до стената от вътрешни компрометиращи доказателства, в това число обвинявания в тормоз. В реалност водещият евентуално е получил първокласен „ златен парашут “, а мълчанието за вътрешните различия е обичайно изискване за приемане на „ златни парашути “, тъй че той мълчи.

Във всеки случай, както за него, по този начин и за работодателя, това е забележителна загуба и в случай че в действителност е доброволна, тогава е от поредност изстрели в личния крайник. Карлсън загуби най-голямата и най-влиятелна платформа от тези, където можеше да се показа. А „ Фокс Нюз “ загуби милиард от капитализация и 50% от рейтинга - това е " Шоуто на Тъкър Карлсън ".

Писали сме към този момент за Карлсън и неговото значение за Америка. Не може да обясните това в резюме, тъй че доста съветски публицисти, съобщаващи за уволнението на американския водещ, прецизираха, че той е прочут критик на политиката на Джо Байдън. Може да останете с усещането, че е уволнен поради това.

Всъщност да уволниш Карлсън от „ Фокс Нюз “ за това, че е наругал Байдън, е все едно да уволниш Александър Овечкин от „ Вашингтон Кепитълс “ за това, че играе хокей там. Десетилетия наред Карлсън даже не се караше, а тъпчеше както Байдън, по този начин и неговите прародители демократи. Републиканският „ Фокс Нюз “ заплаща доста пари за триумф по този въпрос, а Карлсън, като най-хубавият от най-хубавите, получава 30 милиона $ годишно.

Следователно по-реалистична причина за напускането е спорът на Карлсън не с Байдън, а в противен случай, с Доналд Тръмп, който също се твърди, че се е състоял. Сега Тръмп е безспорният любимец на Републиканската партия, а индивидът се слави като извънредно обидчив.

Само че версията с отмъщението на Тръмп също е нелепост. Негативните последствия от напускането на Карлсън за „ Фокс Нюз “ бяха предсказуеми и по тази причина това овакантяване трябваше да бъде позволено персонално от Рупърт Мърдок, притежателят на канала и доста други медийни активи в англосаксонския свят, които поддържат позицията на консерватизма. Байдън го назовава най-опасният човек на планетата - и той знае какво приказва.

Самият Мърдок е в спор с Тръмп, също така той направи явен залог да отпише някогашния си любимец за скрап незабавно откакто републиканците получиха извънредно разочароващи резултати за тях на изборите за Конгрес предходната есен, значително заради грешките на Тръмп. Но от този момент неистовият милиардер се издигна и утвърди водачеството си в партията, за което значително спомогна и наказателният развой против него. А междинният бенефициент в тази обстановка е Байдън, на който завръщането на Тръмп в огромната политика оказва помощ в претенциите му за втори президентски мандат.

Но разногласията кой тук на кого оказва помощ повече са " спор за магарешката сянка ". Твърди се, че този израз се връща към атинския оратор Демостен: на един от диспутите му речта е беше посрещната със досада и той си спомня спор за това дали наемателят на магаре като транспортно средство може да избяга в сянката му в парещ следобяд. Атиняните не знаят отговора на този въпрос, а Демостен, откакто си връща вниманието на обществеността, горчиво отбелязва: подготвени сте да слушате за сянката на магаре, само че не и за значими проблеми.

Забавно е, че в първото си изявление след напускането на „ Фокс Нюз “ Карлсън безусловно повтори Демостен: в Съединени американски щати са подготвени да разискват всевъзможни нелепости, само че разискването на в действителност значими проблеми е табу. Изказването му 50% повече гледания от речта на Байдън за номинацията за нов мандат. Карлсон не сподели нищо съответно, само че (както постоянно се случва с него) сподели задоволително, с цел да може да се сформира обща картина, в тази ситуация картината на неговото уволняване.

Главните злодеи в него са някакви американски богове, трансформирали Съединени американски щати в еднопартийна страна. Но тези богове „ не са безконечни “, „ мозъците им са мъртви “ и „ лъжците, които карат честните хора да мълчат, отслабват “

В подобен хтоничен облик може да се познае не 80-годишният Байдън, а 92-годишният Мърдок. Различни източници му приписват желанието да притегли американските републиканци по-близо до центъра - надалеч от Тръмп и от неприятния Карлсън, който е прекомерно вманиачен и си е основал люти врагове и в двете огромни партии, които са в тежка борба с Русия.

По време на Студените войни американските експерти постоянно са били уволнявани, тъй като са били „ прекомерно съветски “. Този случай въпреки всичко не е Овечкин, а Карлсън.

Когато сподели в изявлението „ дано ме уволнят, само че аз няма да отстъпя “, той имаше поради обвинявания против него, че „ работи за Путин “. Като, правете каквото желаете, само че аз няма да кажа, че Русия е взривила своите „ Северни потоци “, това са нелепости.

Когато в този момент изброява тематики табу за разискване в „ еднопартийна Америка “, „ войната “ е преди всичко. Предполага се, че става дума за присъединяване на Съединени американски щати в спора в Украйна, което се поддържа и от двете съществени партии, само че не и от Карлсън.

Неговото отменяне на „ американската войска “, т.е. присъединяване на Съединени американски щати във въоръжени спорове по света, съществено отличава Карсън от обичайните републиканци и центризма, който Мърдок се бори да откри. Това е една от аргументите най-вече в Пентагона да се зарадват на отдръпването на Карлсън, чиито рецензии към обичайните американски консерватори надвишават границите на разрешеното.

Вашингтонският двупартиен консенсус, в който Карлсън не се вписа, включва колосални военни разноски и битката на Съединени американски щати за опазване на статута на единствена суперсила и борба с Русия в Украйна. Позицията на Мърдок в този консенсус е канара, цитадела, неуязвимо провидение. Същият Карлсън в действителност е изследовател на истината и името на оня, който в действителност се е отървал от него, би трябвало да се отгатне зад приказки в духа на „ истината по този начин или другояче ще победи “.

Вероятно ще победи. А за самия Карлсон нещата сигурно ще се развият сносно. Може би ще отиде в „ Нюзмакс “, може би ще сътвори личен запас, който ще хвърли в поддръжка на трета мощ - тези, които също не се вписват във Вашингтонския консенсус. Първата му тирада в новия, само че към момента неразбираем статут може да се преглежда и като политическа поръчка за битка против " еднопартийна Америка ".

Но не забравяйте, че в американската система " третата партия " се е раждала повече от един път. Каквато и да е тя - от върли расисти до прогресивни либерали, постоянно наподобява, че " в този момент е пристигнало времето на третата мощ ", само че нейното време не идва. Вашингтонският консенсус, в който Мърдок играе доста по-важна роля от Байдън, надживя всички свои вътрешни врагове. Всички очаквания са най-вече, че той ще се разбие в борба с някой външен фактор.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР