Така заедно с парите, които Конгресът му отпусна (1,4 милиарда

...
Така заедно с парите, които Конгресът му отпусна (1,4 милиарда
Коментари Харесай

Случи Се! Тръмп Обяви Извънредно Положение В Сащ! Вижте Видео!

Така дружно с парите, които Конгресът му отпусна (1,4 милиарда долара) той може да събере общо 8 милиарда $, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Лидерите на демократите в Конгреса към този момент оповестиха, че ще се опълчват по всякакъв начин на самодейността на Тръмп. Нанси Пелоси и Чък Шумър окачествиха оповестеното от Тръмп национално изключително състояние като " нелегално " и подбудено от " несъществуваща рецесия ". Те споделиха, че то нанася " мощен удар " на Конституцията и прави Америка " по-малко сигурна ".

" Всички знаят, че стените работят ", сподели през днешния ден Тръмп пред публицисти в Розовата градина на Белия дом. Той загатна за " настъпление " на мигранти, чието състояние не е узаконено, съобщи Франс прес.

" Говорим за инвазия на нашата страна, от трафиканти на опиати и на хора, и всички типове нарушители и незаконни банди ", сподели Тръмп. " Обявяваме това изключително състояние поради тази инвазия ", добави той, представен от ДПА.

Тръмп съобщи, че желае бързо изграждане на стената по границата. Той посочи, че стената ще бъде издигната доста по-бавно, в случай че се мине през естествените законодателни канали.

" Можем да създадем една стена в продължение на дълго време, само че аз не се нуждая от това, аз желая това да стане доста по-бързо ", сподели Тръмп.

Той съобщи, че чака правосъдни процедури да бъдат задействани против изключителното състояние. " За благополучие ние ще ги спечелим ", добави той.

Инициативата на Тръмп, която е остро подложена на критика от демократите, обаче не се поддържа единомислещо от самите републиканците. Противниците му виждат в това негово решение политическа маневра на един отслабен президент, чиято партия изгуби болшинството си в Камарата на представителите на междинните избори през ноември.

Щатът Ню Йорк към този момент разгласи, че ще оспорва в съда решението на президента да разгласи национално изключително състояние.

" Няма да толерираме тази корист с власт и ще се съпротивляваме с всички вероятни правосъдни средства на наше разположение ", съобщи Летисия Джеймс, която е прокурор демократ от щата Ню Йорк.

Тръмп обаче напомни, че доста други президенти са разгласявали национално изключително състояние, само че президентите, които той загатна, а точно Барак Обама, Бил Клинтън и Джордж Буш-младши, са вкарвали такова изключително състояние не за финансирането на планове, които Конгресът не поддържа, а поради зародили зад граница рецесии, отбелязва Асошиейтед прес.

Клинтън е обявявал 17 изключителни положения, Буш - 13, а Обама - 12, показват данните на изследователския " Център Бренън ".

Очаква се по-късно през днешния ден Тръмп да подпише и бюджета, утвърден от Конгреса през вчерашния ден, добавя Ройтерс. Това ще предотврати нова частична парализа на федералните институции, откакто краткотрайната мярка за тяхното финансиране изтича на следващия ден сутринта локално време, отбелязва Ройтерс.

Съединени американски щати към този момент претърпя 35-дневна парализа на федералните институции през декември и януари.

Как се афишира изключително състояние

Президентът на Съединени американски щати има правото да афишира изключително състояние в страната в случаи на рецесии и то му дава разполагаем над 100 вероятни ограничения и дори да употребява специфични елементи. Конгресът е в положение да управлява президента посредством законодателни процедури, само че те би трябвало да бъдат с болшинство за несъгласие върху решението на президента, съобщи ДПА.

Ситуацията на границата с Мексико не е напълно ясна и евентуално Тръмп ще срещне сериозна опозиция против проекта си, както от демократите в Конгреса, по този начин и в съдилищата. Тръмп счита да употребява оповестяването на изключително състояние, с цел да освободи средства за построяването на част от стената по границата, заобикаляйки Конгреса, който по принцип управлява бюджета. Един образец за оповестяване на изключително състояние в страната е въведеното от президента Джордж У. Буш на 14 септември 2001 година след терористичните набези, което още е в действие.

Приетият през 1976 година Закон за изключителното състояние контролира неговото оповестяване. Според Центъра за правораздаване " Бренън " към правния факултет на Нюйоркския университет при изключителното състояние президентът разполага със 123 пълномощия, които му разрешават да подминава законодателния развой в Конгреса.

Но Конгресът има право да отхвърли решението на президента да разгласи изключително състояние. В Камарата на представителите болшинство имат демократите и те евентуално ще бъдат против Тръмп. В Сената, където нежно болшинство имат републиканците, мнозина съпартийци на републиканеца Тръмп не са склонни да одобряват проекта му. Ако двете камари одобряват закон срещу оповестяването на изключително състояние, Тръмп несъмнено ще наложи несъгласие. Ветото може да бъде отхвърлено с болшинство от две трети в двете камари.

В историята на Съединени американски щати 31 пъти са били обявявани национални изключителни положения, множеството от които са били свързани с външни събития. Но нито едно от тях не е било толкоз противоречиво, колкото това на Тръмп, обвързвано с границата с Мексико, заключава ДПА.

Съобщение за " Ислямска страна "

Освен това президентът на Съединени американски щати съобщи, че ще направи известие за халифата на " Ислямска страна " в идващите 24 часа. Новината идва в миг, в който ислямистите от групировката не престават да бранят последния си анклав в Сирия, съобщи Франс прес.

" Разполагаме с доста страхотни вести във връзка със Сирия и нашия триумф за изкореняването на халифата и те ще бъдат оповестени в идващите 24 часа ", сподели Тръмп пред медиите в Белия дом.

Той към този момент уточни, че публично известие, което ще е на първо място алегорично, за края на този самопровъзгласил се " халифат ", ще бъде направено доста скоро.

За здравето на президента

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е в доста положително здраве, само че е наддал 2 кг и поради това се озовава в категорията на затлъстели хора, предадоха международните организации, като се позоваха на данните от годишния медицински обзор на Тръмп, осъществен по-рано този месец.

Според данните 72-годишният Тръмп е висок 1,90 метра и тежи 110 кг. Той е в доста положително здраве, сочат още данните.

" Взимайки поради всички резултати от анализите, проучванията и рекомендациите на експертите, преценям общото положение на президента като доста положително ", съобщи Шон Конли, лекарят на Белия дом.

През 2018 година след годишния медицински обзор на Тръмп бе обявено, че той тежи 108 кг. Тогава Конли му предложи да внимава с храненето, да прави повече извършения и да смъкна сред 4,5 и 6,8 кг. Белият дом пък разясни тогава, че Тръмп е предпочел през миналата година да яде повече риба вместо алено месо, само че главната му физическа интензивност си остана голфът.

Оттогава Тръмп е качил 2 кила и механически показателят на телесната му маса става 30, т.е. той попада в категорията на затлъстелите, започваща при показател на телесна маса 30. Това пък усилва риска за сърдечно заболяване и се асоциира и с по-висок риск за рак.

Според данните от прегледа пулсът на Тръмп неподвижен е 70 удара в минута. Миналата година е бил 68 удара в минута. Кръвното му налягане е 118 на 80. Миналата година е било 122 на 74.

Нивата на холестерола на Тръмп не са ужасяващи, само че са въпреки всичко високи и лекарят на Тръмп е нараснал дозата от статини, която той приема за понижаване на холестерола. Общият холестерол на Тръмп е 196, което е по-малко спрямо 223 през предходната година. Така нареченият добър холестерол е 58, което е по-малко спрямо предходната година, когато е бил 67. Лошият холестерол е бил 122, което е по-малко спрямо 143 от предходната година. Лошият холестерол води до формиране на плаки в артериите и това може да провокира инсулт или инфаркт.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР