Така водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев

...
Така водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев
Коментари Харесай

Тук клякаш и останалите трима в килията имат възможност да наблюдават, да ти пазят човешкото достойнство

Така водещият на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев разяснява изискванията в арестите в България, по отношение на делото " Иванчева ", което продължава през днешния ден (4 декември).

Същевременно правозащитникът Михаил Екимджиев уточни, че цялото положение на арестите е завещание от времето на комунизма, с цел да се принуждават хората " да сътрудничат ", както и че то е реплика на " желанието " ни да приемем инструкции от Европейски Съюз.
Виждал съм в практиката си по какъв начин рецидивисти плачат и се молят на следователи да приключат по-бързо производството, с цел да се реалокират от следствения арест в пандиза. След това всички ние плащаме за ефирната популярност на било някогашния вътрешен министър Цветан Цветанов, било на прокурора Иван Гешев (бел. ред. - ръководителят на Спецпрокуратурата и гласен за заместител на Сотир Цацаров след приключването на мандата на сегашния основен прокурор). Държавата добродушно заплаща с наши пари, с цел да може да има едно място за мъчения, счита юристът, който цитира безчет неоправдателни решения от Страсбург, само че неналичието на каквато и да е смяна що се отнася до арестите.
Екимджиев сподели и, че към този момент обжалванията за нарушение на правата на индивида минават по-лесно - пред български съд, и не е належащо да се върви чак в Страсбург.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР