Така в страната три партии ще събират подписки за организирането

...
Така в страната три партии ще събират подписки за организирането
Коментари Харесай

БСП ще прави референдум срещу “джендър идеологията” в училищата

Така в страната три партии ще събират подписки за организирането на три национални допитвания - за приемането на еврото ( “Възраждане ”), промяна на политическата система от парламентарна в президентска република (ИТН) и против “джендър идеологията ” в учебните заведения (БСП). 

 

Не е ясно какво тъкмо се има поради под “джендър идеология ”. Скандалите към “джендър идеологията ” се зародиха в хода на дебатите към Истанбулската спогодба, която в последна сметка бе отхвърлена. Целта й е да даде повече благоприятни условия за битка с домашното принуждение. Паника обаче пристигна от редиците на тогавашните патриоти и социалистите, които се оповестиха срещу ратификацията на документа, който всъщност се назовава Конвенция на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с домашното принуждение.

 

Малко преди 48-мото Народно заседание да бъде необуздано Истанбулската спогодба и страховете, които някои партии всяват от по този начин наречената “джендър идеология ” станаха мотив за отхвърлянето на промени в Закона за отбрана от домашното принуждение. Проектът на закон задължаваше полицейските органи да наблюдават за осъществяването на заповедта за отбрана, като при установено несъблюдение нарушителят ще бъде арестуван. 

 

С “джендър идеологията ” на процедура се вкарват страхове от появяването на трети пол. Буквално “джендър ” значи “род ” или “пол ”, а смисълът е обвързван с присъщите черти на половото разделяне, които са обусловени от концепциите за функциите на мъжете и дамите в обществото. Казано другояче - обществената им роля. 

 

През 2018 година Конституционният съд на България се произнася с решение по конституционно дело за сходство с конституцията на така наречен “Истанбулската спогодба ” и отхвърли документа с претекст, че размива границата сред двата пола и че друго решение би задължило страната ни да признае съществуването на трети, четвърти и пети пол. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР