Така ценният гол на чужд терен във футбола скоро ще

...
Така ценният гол на чужд терен във футбола скоро ще
Коментари Харесай

УЕФА премахва правилото за гол на чужд терен

Така скъпият гол на непознат терен във футбола скоро ще бъде в предишното. Комисията, виновна за разпоредбите в шампионатите под шапката на европейската футболна централа УЕФА, е решила да анулира своеобразното преимущество на един от двата отбора.

За да влезе в действие смяната решението би трябвало да бъде утвърдено от Изпълнителния комитет на УЕФА. Според английското издание " Таймс " това ще се случи напълно скоро.

Снимка: Getty Images

Правилото за гол на непознат терен се ползва при елиминационни мачове от 56 години насам. Според него, при тъждество в елиминациите, напред продължава тимът, вкарал повече попадения като посетител. От УЕФА обаче регистрират, че към този момент домакинското преимущество не толкоз основен фактор.

Снимка: Reuters

" В момента е доста по-лесно да вкараш гол като посетител, в сравнение с през седемдесетте и осемдесетте години, когато футболът беше по-ниско ефективен и стадионите бяха по-неприветливи. Домакинското преимущество към този момент не е важен фактор ", споделя източник на " Таймс " от УЕФА.

Един от последните значими конфликти, в които беше приложено правилото, е сред " Байерн " Мюнхен и " Пари Сен Жермен ". Двата отбора се срещнаха на четвъртфинал в Шампионската лига. Общият резултат след реванша беше 3:3, само че парижани продължиха напред, защото бяха вкарали 3 гола в Мюнхен, а противниците им - 1 в Париж.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР