Така той реагира на изказване на полския премиер Матеуш Моравецки,

...
Така той реагира на изказване на полския премиер Матеуш Моравецки,
Коментари Харесай

Медведев: В случай на война между Русия и НАТО Полша ще изчезне

Така той реагира на изявление на полския министър председател Матеуш Моравецки, който съобщи, че не се безпокои, че удари на Украйна по територията на Русия могат да доведат до непосредствено сблъскване сред Русия и НАТО.

" Не знам кой ще победи или ще изгуби такава война, само че отчитайки ролята на Полша като челен пост на НАТО в Европа, то тази страна евентуално ще изчезне дружно с глупавия си министър-председател ", написа Медведев в Туитър. 

Туитът на Медведев беше написан освен на британски, само че и с опция да се преведе на полски. 

Обучават беларуски водачи по какъв начин да боравят с нуклеарни оръжия  

На този декор, екипажи от военновъздушните сили на Беларус (която е съседка на Полша) са били подготвени по какъв начин да боравят с тактически нуклеарни оръжия като част от проектите на Русия да разположи оръжията на територията на своя съдружник, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на съветското министерство на защитата. 

Ведомството разгласява видеоклип, в фрагменти от който беларуски водач споделя, че по време на обучителен курс в Русия екипажите на щурмови самолети Су-25 на беларуските Военновъздушни сили за придобили нужните умения за боравене с въпросните нуклеарни оръжия.

Руският президент Владимир Путин разгласи предишния месец, че Москва има намерение да разположи някои от тактическите си нуклеарни оръжия в Беларус. Това бе следващ опит от страна на Кремъл да употребява нуклеарната опасност, с цел да разубеди Запада да престане да поддържа Украйна, показва АП, представена от Българска телеграфна агенция. 

Ако бъдат ситуирани в Беларус, съветските тактически нуклеарни оръжия ще бъдат по-близо до евентуалните им цели в Украйна и страните от НАТО в Източна и Централна Европа. Беларус споделя обща граница с Латвия, Литва и Полша с обща дължина към 1250 километра. 

Този вид оръжия са предопределени за заличаване на противников войски на бойното поле. Те имат релативно дребен обсег и са със доста по-малка мощ от нуклеарните бойни глави, инсталирани на далекобойни стратегически ракети, които могат да унищожават цели градове. 

Путин сподели, че работата по градежа на оборудванията за предпазване на тактическите нуклеарни оръжия в Беларус ще бъде приключена до 1 юли. Той акцентира, че Русия ще резервира контрола над нуклеарните оръжия, ситуирани в Беларус, тъкмо както Съединени американски щати управляват своите тактически нуклеарни оръжия, ситуирани на териториите на съдружниците от НАТО.

" Може би е време за по-малко американски публицисти в Русия "

Още нюанси в връзките сред огромните сили прибавя и изявлението на съветския дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов съобщи по съветския " Първи канал ", че " може би е време да се понижи броят на американските кореспонденти в Русия ", съобщи Ройтерс. 

Снимка: Getty Images

Това мнение той изрази малко откакто репортерът на " Уолстрийт джърнъл " Еван Гершкович беше задържан и упрекнат в шпионаж в Русия. Американските управляващи отхвърлиха тези обвинявания, дефинираха задържането на Гершкович като случайно и приканиха за незабавното му стартиране на независимост. 

" Американците ни заплашиха с ответни ограничения, в случай че не освободим Гершкович в близко бъдеще. Ще би трябвало да забележим по какъв начин ще работят те ", съобщи Антонов и съобщи, че е имал доста изострен диалог с американския заместник-държавен секретар Виктория Нюланд, която упрекна също Русия в нелегално задържане на Гершкович.

" Американците имат една доста добра дума - взаимност, върху която те постоянно упорстват. Може би е време за нас да покажем взаимност и да понижим броя на американските публицисти, които работят в Москва и Русия, както и цялостния брой на съветските публицисти, които работят във Вашингтон и в Ню Йорк ", счита посланикът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР