Така ще бъде събрана информация във връзка с планирането на

...
Така ще бъде събрана информация във връзка с планирането на
Коментари Харесай

Туроператор от Варна: Отминаващата година е погубваща, луда, фатална! Имаме нужда от помощ!


" Така ще бъде събрана информация по отношение на планирането на нови ограничения за поддръжка на ликвидността на туроператори, потърпевши от изключителната обстановка и епидемията от COVID-19.

Анкетата очевидно е ориентирана към предишното. Питат ни какъв брой туристи/резервации не сме получили, какъв брой пари не сме получили/сме изгубили, какви пътувания са пропаднали, какви суми сме предплатили/почти изгубили... Да, всичко това е значимо, тъй като отминаващата година е погубваща, луда, съдбовна. И имаме потребност от помощ, с цел да останем на пазара.

Обаче, не виждам в анкетата едно друго нещо. Не ни питат, като получим едни пари/помощи, защо ще ги използваме? Ясно, имаме да плащаме разноски по неосъществени доходи. Значи – ще запушим едни дупки в нашите бюджети. Но, предстоящата помощ несъмнено ще бъде единствено еднократна. Не виждам от къде може да дойдат още такива пари, тъй като всички браншове, във всички страни на Европейски Съюз са в доста сложна обстановка.

А някак би трябвало да се измъкнем от вирусната злополука. Затова чаках в анкетата да има въпрос, с изключение на по какъв начин дадената компания ще употребява помощта просто да си заплати вирусно зародилите отговорности, дали компанията има концепция по какъв начин да влага част от парите, с цел да си " постели “ за в бъдеще. Да рационализира работата си, да развие нова активност, да излезе на нови пазари... Нещо такова ми се искаше да има в анкетата. За да могат тези, които разпределят средствата,  вероятно повече да подкрепят тези туроператори и турагенти, които имат концепция по какъв начин да развъртят активността си в идващите месеци. За да можем сполучливо да излезем от рецесията. А не просто да преживеем още някой месец ", разяснява за медията ни Герчо Герчев, член на ВАсТА.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР