Така променени, изборните правила вещаят истинска катастрофа. Това заяви пред

...
Така променени, изборните правила вещаят истинска катастрофа. Това заяви пред
Коментари Харесай

Явор Божанков: Изборните правила вещаят истинска катастрофа

Така изменени, изборните правила вещаят същинска злополука. Това съобщи пред БНР към този момент самостоятелният народен представител Явор Божанков, до неотдавна част от ПГ на Българска социалистическа партия за България.

Изборният закон дефинира доверието във всеки идващ парламент, а доверието сега е в сериозно ниска точка, счита той.

" Тук не приказваме за разбъркан избор. Това е хартия на квадрат. Грешките ще са безчет, безброй. "

Не приказваме за опцията за операция, за злонамерени дейности, посочи депутатът.

" Имаше някакъв аргумент хората да имат право на избор. При първите гласувания възрастни хора се затрудняваха с машините. Но тук стана нещо напълно друго – стигна се до цялостно обезсмисляне на машинния избор ", посочи той.

6 години полагахме труд да извадим партията от стигмата " статукво ", платихме висока цена и " тези 6 години труд отлетяха с едно гласоподаване ", разяснява Явор Божанков в предаването " Преди всички " с водещ Силвия Великова.

Няколко партии, които движат това болшинство, което движи ИК, отхвърлят да изслушат представител на ЦИК, което е показателно, означи още Божанков.

Бившият народен представител от гражданската квота на Българска социалистическа партия изрази мнение, че с изборни хватки се компенсира ерозиралото доверие в партиите.

" Ние сме главният провинен да има машинен избор. Нашата роля тогава беше съществена и основна ", напомни той.

Според него измененията в ИК се вършат с небосвод локалните избори и " ГЕРБ ще завоюват най-вече от това ".

По думите му елементарните социалисти не мечтаят ГЕРБ да се върне на власт с промени в Изборния кодекс, подкрепени от Българска социалистическа партия.

Той изрази очакване, че ветото на президента ще бъде отхвърлено.

За еврозоната Българска социалистическа партия има написано извънредно професионално стимулирано решение, само че " когато въпросът стигна до зала Българска социалистическа партия сподели – одобряваме еврото - да, само че не в този момент ", изясни Божанков. Това за него било " огромна изненада ".

В Конституцията не е планувано служебният кабинет да стане от изключение – предписание. България не би трябвало да живее в непрекъснат режим на служебни кабинети, тъй като те са безотчетни, посочи още той.

По-скоро няма да има държавно управление, макар че " на някои хора доста им се желае да влязат в каквато и да е коалиция ", предвижда на финала на диалога Явор Божанков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР