Така президентът Радев отговори на нападките на Иван Костов за

...
Така президентът Радев отговори на нападките на Иван Костов за
Коментари Харесай

Радев нападна Костов: Явно е забравил българската конституция

Така президентът Радев отговори на нападките на Иван Костов за отхвърли за изпращане на оръжия към Украйна.

 

„ Политическите партии, не президентската институция, от дълго време излязоха от нормите на българската конституция със систематичния си отвод да сформират държавно управление. Време е да демонстрират тази отговорност. В противоположен случай конституцията споделя, че президентът би трябвало да назначи служебно държавно управление. Не е толкоз ужасно ", сподели Радев.

 

" Служебното държавно управление демонстрира, че страната може да се ръководи дейно, даже по време на най-тежки рецесии. След решаването на редица проблеми и рецесии, в този момент ще бъде още по-лесно “, добави той.

 

По отношение на триъгълните покупко-продажби той разяснява:

 

„ Тези, които най-вече оплакват неналичието на триъгълни покупко-продажби, по време на тяхното ръководство беше момента за тези покупко-продажби. Когато март и април някои от страните членки на НАТО подписаха съглашение с Германия за тези триъгълни покупко-продажби, оттова нататък няма безвъзмездни триъгълни покупко-продажби ".

 

Даваш остаряло въоръжение, получават също остаряло въоръжение, само че НАТО-вски вид. Да бяха го създали тогава, това е правилното. “

 

" Що се отнася до сегашните триъгълни покупко-продажби, да е ясно. Специално в Словакия протичащото се. Те дават МИГ-29, получават бойни хеликоптери. Едното е средство за Противовъздушна отбрана, другото е хеликоптери.

 

Да, има смисъл, в случай че нашето държавно управление е готово, идващият парламент, да заделят 700 млн. лева за хеликоптери. Това не са безвъзмездни триъгълни покупко-продажби. Те са с облекчение, само че обаче не вземат решение въпроса с защитата на въздушното ни пространство ", сподели още Радев.

 

Той прикани да се направи всичко допустимо нашите летци имат модерни изтребители:

 

" В закона за защитата на въоръжените сили ясно написа, че армията ни охранява въздушното ни пространство независимо или със съдружниците ни, само че не без нашите военно-въздушни сили. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР