Така представената справка на ДАНС е литературен разказ в рамките

...
Така представената справка на ДАНС е литературен разказ в рамките
Коментари Харесай

Йорданова: Справката на ДАНС е литературен разказ в 3 страници

Така показаната информация на ДАНС е книжовен роман в границите на 3 страници. Той не удостоверява по подобаващ ред каквото и да било обстоятелства и условия, които да попадат в хипотезите на Изборния кодекс и могат да доведат до анулация на машинното гласоподаване.


Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Надежда Йорданова след съвещанието на Върховния административен съд (ВАС) по делото против решението на Централната изборна комисия (ЦИК) за анулация на машините за гласоподаване, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Петър Славов съобщи пред съда, че в отчета на ДАНС няма данни за противоречие в машините за гласоподаване.


Надежда Йорданова от своя страна също акцентира, че справката на ДАНС по този начин, както е показана, няма удостоверителна мощ.


Цветелина Пенева, ръководител на Обществения съвет към ЦИК, помоли съда решението на ЦИК да бъде оповестено като незаконосъобразно, като означи, че са нарушени правата ѝ на български гласоподавател, и то безусловно безпричинно.


Росица Матева сподели, че решението на ЦИК е взето за сигурност. По думите ѝ дейностите, които заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е направил по информация на ДАНС, не са част от процедурата, обвързвана с удостоверяването на сходство на хеш кода, а изказванията, че тези дейности са част от процедурата, не се съдържат в протоколите.

„ Считаме, че заместник-министър Стойнов няма пълномощията да подпише това решение, с което се удостоверява сходството ", съобщи Матева, като уточни, че това е в пълномощията на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски, а не на неговия заместител, заради тази причина ЦИК не е приела решението.

Васил Пандов опроверга заместник-председателя на ЦИК с думите, че това е в пълномощията на Министерството на електронното ръководство и надлежно министърът може да разпореди удостоверението да бъде подписано от негов заместител.

Върховен административен съд ще се произнесе по делото до 20 ч. през днешния ден./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР