Така повече не може да се живее. Продължаваме да бъдем

...
Така повече не може да се живее. Продължаваме да бъдем
Коментари Харесай

Морфов: Правеха ми едни и същи ченгеджийски номера

Така повече не може да се живее. Продължаваме да бъдем в сянката на уродливо ръководство към този момент в продължение на толкоз доста години. Цялата страна се е впила в естествените хора и смуче кръвта им, тъй като ги е боязън, тъй като са небогати, тъй като са слаби. И те това употребяват. Това сподели режисьорът Александър Морфов пред БТВ.

„ И може би би трябвало да пристигна моментът – аз не приказвам за революции, – само че може би би трябвало да пристигна моментът, в който да се каже „ по този начин повече не може да се живее “! Те ни изпиха всичко! Аз не приказвам за обстановката в театъра – тя е едно мини копие на това, което се случва в страната.

„ Един самопровъзгласил се деспот, който ръководи с всичките номенклатурни писалищен номера, унижава хората, освобождава тези, които не му трябват; назначава други – целият уред е извърнат наобратно от неговите хидри, които подслушват, гонят, унижават “, по този начин досегашният основен режисьор разяснява обстановката в Народния спектакъл. В началото на седмицата шефът го уволни дружно с пиарката Велислава Кръстева, някогашна депутатка и пиар на Движение за права и свободи.

„ И несъмнено, неговият огромен ход беше в това, че купи актьорите. С първото си идване той ги купи – направи им заплатите три пъти по-големи. Даде им награди сред 8 хиляди и 18 хиляди лв., и цялото племе потегли след него “, сподели още Морфов.

„ Директорът Василев ме уволни със заповед. Това са едни ченгеджийски номера, които от самото начало се повтаряха – пишат ми писма, които аз получавам през съдия-изпълнител; викаха ме на разпит в полицията дружно със брачната половинка ми, за всичко това, което аз авансово бях признал.

Това е моят митинг против това да не се намества политиката вътре в театъра, и че индивидът, който управлява театъра, би трябвало да бъде самостоятелен както самия спектакъл. Директорът отхвърли. Призна обществено, че е подвластен от Движение за права и свободи и другите ръководещи партии. С наглостта си, която стартира да сипе върху мен и хората като Албена Колева и Валери Йорданов, – дописки и наказания; даже и Валери, който 18 години е в Народния спектакъл, го накараха да се изнесе от неговата гардеробна и да отиде в друга – това е знак на извънредно оскърбление с претекста, че той е „ тук замалко “.

„ Онзи ден това безличие (има поради шефа Васил Василев, бел. ред.) споделило на някаква конференция, че за Народния спектакъл нямало значение какви персони са там, – това директно значи „ има човек, има проблем; няма човек, няма проблем “. Явно има доста огромен чадър, който го пази – несъмнено от една страна е президентът, при който отидоха на крайници да му се кланят и да му целуват ръка (група от НТ се яви на среща с Радев пред месец, бел. ред.), въпреки това са Движение за права и свободи, от друга – моите отдавнашни другари от ГЕРБ и Бойко Борисов. Тези хора нямат съвест, нямат морал “, заключи Морфов.

„ Лошото е, че неналичието на морал и съвест се оказа печелившата тактика за кариеристите, за хората, които желаят да реализират „ нещо “ в този живот. Това ли е образецът, който се дава на младежите – че би трябвало да нямаш съвест и морал, с цел да пробиеш?! “, попита още режисьорът.

За записа на диалога сред артиста Евгени Будинов – някогашен народен представител от ГЕРБ, и Морфов, който депутатът от ГЕРБ Тома Биков популяризира, през днешния ден Морфов сподели, че е изрязан. Че приказват на подготовка пред доста артисти и преди репликата на Морфов „ ти си гербаджийски отпадък “ Будинов му обяснявал, че няма да отиде отново в ГЕРБ, в случай че Морфов го върне в пиесата „ Хъшове “ най-малко за още една режисура, само че въпреки това бил закъсал финансово, и тогава Морфов избухнал: Ти си гербаджийски отпадък “. „ Какво може да бъде определението за подобен човек, даже „ гербаджийски “ му е доста, той просто си е отпадък “, сподели още режисьорът.

„ Съзаклятието на лицемерите “ се споделя последната режисура, която правех, само че поради уволнението ми няма да се реализира “, сподели още Морфов. Скандалът в Народния спектакъл стартира предходната есен, когато Морфов изрисува вратата на пиарката Велислава Кръстева с флумастер: Вън Движение за права и свободи!. Днес той подсети, че това се случва след режисура на „ Хъшове “, които стартират с това по какъв начин хъшовете „ рисуват “ по Дунава с тебешир надписи против султана.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР