Така. Първи април мина отдавна, а в следващите редове ще

...
Така. Първи април мина отдавна, а в следващите редове ще
Коментари Харесай

Български електромобил с мощност 5221 к.с. от научно-фантастичния жанр

Така. Първи април мина от дълго време, а в идващите редове ще прочетете много неща, които ще ви се сторят невъзможни, по-скоро нелепи. Поради тази причина се почудих много, само че въпреки всичко взех решение да ви показва Alieno Arcanum. Причината: планът е български. При други условия изобщо не бих си направил труда да изчета 9 страници прессъобщение, в които открих редица параметри, които граничат с научната фантастика. В последна сметка това може да е смешка, може и да е опит за някакъв тип ПР, това ще прецените вие, само че пък на хартия цифрите са впечатляващи.

И по този начин. ALIENO ARCANUM е електрически хиперавтомобил, чиято топ версия генерира 5221 к.с. (3840 kW), 8880 Нм въртящ миг, може да развие 488 км/ч и разчита на съответствие мощност-тегло от 2,64 к.с. на кг!

Първата част от името значи извънземно от италиански, а "arcanum " е от латинския и значи „ тайната на тайните”.

Дотук излиза наяве, че четете за супер упорит план в няколко версии. Най-мощната носи обозначението RP5 (5221 к.с.), RP4 е с мощ 4351, RP3 е с 3481 к.с. и RP2 е „ само” с 2610 к.с. Буквите RP идват от "Raw Power ", а цифрите след тях отбелязват мощността в хиляди конски сили.

Освен четири версии, този научно-фантастичен план от България има и 3 модификации: STR (Street), TRC (Track) и RCE (Race). Последната ще може да се модифицира, с цел да покрие условията на категория LMP1, с цел да нападна „ 24 часа на Льо Ман”!

Не имам намерение да се впускам в детайлности от какво ще е направено купето. Ще изтъквам единствено думите на Енчо Енчев, основен дизайнер на Arcanum: „ Друг източник на ентусиазъм идва от Военновъздушните сили на Съединени американски щати. Ключова роля играят формите на самолети като F-117 Night Hawk, F-22 Raptor и SR-71 Blackbird. Последното ентусиазъм за дизайна идва от паметната поредност „ Междузвездни войни” и по-специално каската на Дарт Вейдър.” Според мен главното ентусиазъм за дизайнера са били моделите на Lamborghini, по-специално Huracan и Veneno, само че това е различен въпрос.

Така. Задвижването. То ще се обезпечава от 3 (във версията RP2) до 6 (RP5) електромотора на колело! За да е ясно: 24 електромотора. Няма да задълбочавам повече, само че ще отбележа, че те ще се задвижват от новаторска батерия, разработка на ALIENO, построена от кафези Graphene LiPo и суперкондензатори. Клетките Graphene LiPo са направени благодарение на нанотехнологии.

Батерията ще се предлага в три разновидността: SBP (Street Battery Pack) с потенциал 180 kWh, TBP (Track Battery Pack) с потенциал 120 kWh и RBP (Race Battery Pack) с потенциал 60 kWh. Батерията SBP ще подсигурява пробег от 1020 км!

Научно-фантастичният роман продължава, само че аз ще се огранича единствено дотук, тъй като пожертвам сарказмът ми да одобри в друга форма.

ALIENO ARCANUM си има и цена. Нещо повече, към този момент може да си я поръчате. Най-тънко ще ви излезе версията RP2, чиято цена е единствено 750 000 евро. Флагманът коства 1 500 000 евро.

За малко да не помни, тестовият водач Иван Киров споделя: ”Максималното ускоряване се реализира елементарно от всеки, който купи автомобила. Той е най-безопасният, който се движи по пътищата.”

Това споделя всичко. Дано не ми се сърдите за изгубеното време, само че историята е занимателна за четене.

Името на Изпълнителния шеф на компанията е Ахмед Мерчев. За него Гугъл споделя, че е създател на компанията „ Кибертрон”.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР