Така очакваният празник за Наполи вчера не се състоя, след

...
Така очакваният празник за Наполи вчера не се състоя, след
Коментари Харесай

В очакване на неизбежното - кога Наполи ще спечели Скудетото и как би се решила титлата в Италия при равни точки?

Така предстоящият празник за Наполи през вчерашния ден не се състоя, откакто “партенопеите ” не съумяха да победят Салернитана и да сграбчен и публично купата в Серия “А ”. Заради провалянето на Лацио от Интер с 1:3, римските “орли ” към този момент изостават от неаполитанци с 18 точки, а до края на сезона остават шест мача. Ювентус,  който бе спрян с тъждество 1:1 в Болоня, към този момент е на 19 точки разлика и загуби и теоретичните си шансове за купата.

И по този начин, по кое време се чака Наполи да е към този момент математически неосъществим на върха? В сряда (3 май) Лацио би трябвало да играе със Сасуоло на " Стадио Олимпико ” и в случай че играчите на Сари не завоюват, то Наполи ще стане първенец още преди да играе мача си с Удинезе и ще може да чества Скудетото още в хотела. Ако, въпреки това, Лацио завоюва, на тима на Спалети ще му би трябвало единствено точка на " Дачия Арена ", с цел да победи публично с купата.

Последната допустима композиция и единствената, която към момента може да отсрочи празника на Наполи, включва победа на Лацио и проваляне на отбора на Спалети в Удине. В този случай спечелването на Скудетото ще бъде отсрочено за 34-тия кръг, когато Лацио ще гостува Милан на “Сан Сиро ” на 6 май, а “партенопеите ” одобряват Фиорентина на стадион “Диего Армандо Марадона " на идващия ден, като още веднъж ще се нуждаят единствено от точка.

Разбира се, теоретично допустимо е и Наполи да загуби идващите си два мача, а Лацио да завоюва своите две срещи, което би отсрочило с още малко насладата на неаполитанците. Aко се случи немислимото - т.е. Наполи да пропилее големия си задатък пред Лацио и двата отбора завършат с равни точки, то съгласно новите правила на Италианската футболна федерация купата ще се реши в пряк плейоф сред двата тима, като в случай че има тъждество след постоянното време, непосредствено ще се извършват дузпи.

Междувременно съгласно “Кориере дело Спорт ” управляващите в Неапол ще желаят от италианската федерация да изтеглят срещата Удинезе - Наполи за по-ранен час, с цел да не се постанова да се оправят през нощта с предстоящите огромни празненства и възможни вълнения в града по случай по този начин чаканата купа.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР