Така не се прави конкурс! Министър Найден Тодоров трябва да си

...
Така не се прави конкурс!
Министър Найден Тодоров трябва да си
Коментари Харесай

Сагата с Италианския лицей /НУКК/ в Горна баня продължава


„ Така не се прави конкурс! "

Министър Найден Тодоров би трябвало да си подаде оставката

През последните повече от три десетилетия /34 г./ Министерството на културата беше тотално обезличено - с най-мизерен бюджет и най-оскъдни средства по оперативните стратегии. Затова и апетитът на огромните политически акули към това министерство бе прекомерно притъпен.

В него намираха кей странни персони в ролята на министри, които нерядко даваха мотиви за хумористични и сатирични излъчвания. Вместо да бъде храм на духовната ни просвета и национална еднаквост, ведомството постоянно продуцираше кавги в жанр „ мил шоу ".

Тук с огорчение би трябвало да си напомним, че министри на културата в България са били такива титани на духа като Марин Дринов, Митрополит Климент (Васил Друмев), П.Р. Славейков, Михаил Сарафов, Константин Иречек, Константин Величков...

Сегашните министри на културата явно имат напълно разнообразни цели. Единият от тези цели е обвързван с ръководството на Национален фонд „ Култура " /НФК/, който „ поддържа на национално равнище основаването, развиването и разпространяването на българската просвета в страната и чужбина ".

Фондът се управлява от Найден Тодоров, като Председател на управителния съвет, Сава Драгунчев - изпълнителен шеф, Диана Цанкова - правист и Нели Авджийска - гл. счетоводител.

Но най-големия гаф на министъра-тромпетист Найден Тодоров, евентуално поради неналичието на административен потенциал, е извършеният на 06 април „ конкурс за избор на шеф на НУКК - Италиански колеж в Горна баня ". Той евентуално ще влезе в учебниците по трудово право в глава „ Така не се прави конкурс! " - заглавието е на Диян Стаматов, един от доайените в българското обучение, някогашен заместник-министър, общински консултант в СОС и ръководител на ПГ, ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура, шеф на 119 СУ.

На 21 април Найден Тодоров назначи протежето на дългогодишната /40 г./ някогашна директорка на НУКК Величка Велянова Иван Капурдов /Капурдаки/ за „ шеф ". Очакваме идващият министър на културата да преразгледа това скандално решение...

Източник:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР