Така не се пише проект за Конституция. Оценката ми не

...
Така не се пише проект за Конституция. Оценката ми не
Коментари Харесай

Проф. Киров за конституцията на ГЕРБ: Там има добри юристи, но се изложиха

Така не се написа план за Конституция. Оценката ми не е добра. Това разяснява някогашният парламентарен арбитър проф. Пламен Киров в ефира на Нова тв.

"Струва ми се, че ГЕРБ подходиха доста лековато към изработването на план на нова Конституция ", добави той.

По думите му там има и положителни адвокати - Екатерина Захариева, Краси Ципов, Митко Лазаров. "При изострен дефицит на време, когато решиш, че би трябвало бързо да изработиш един план, се получава това, което ни се сервира в този момент ", сподели още някогашният парламентарен арбитър.

Той добави: "Виждаме еволюция - това не било крайния план и ще бъде доработван до 2 септември. Не че има доста време, само че този план ще става по-нов и по-нов ".

По думите на Киров това не е нова Конституция, тъй като 90% от текстовете са преписани от остарялата, само че под друга форма.

"Дори не са проучили конституционната процедура - тълкувателните решения по тази Конституция в продължение на 30 година ", посочи той.

Помолен да разяснява правосъдния министър Данаил Кирилов някогашният парламентарен арбитър съобщи: "Ще се въздържа от коментар... Много хора признаха, че имат съпричастност към работата, единствено Кирилов не излезе и не сподели, че той я е сътворил. Поне такава информация имам аз, може и да не е точна ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР