Така нареченият климатичен билет в Австрия се радва на успех.

...
Така нареченият климатичен билет в Австрия се радва на успех.
Коментари Харесай

Мярка за по-евтин транспорт в Австрия - климатичен билет

Така нареченият " климатичен билет " в Австрия се радва на триумф. От влизането му в действие през октомври предходната година, до момента са продадени към 160 000 бройки.

Представете си, че можете да се качите във трен, метро, рейс или трамвай и да се движите с тях безкрайно единствено с едно карта. Това предлага климатичният билет, продаван в Австрия. Той коства три евро за ден или 1 095 евро за година.

В Австрия живеят по-малко от 9 милиона души. За 10 месеца към този момент са продадени над 160 000 климатични билета. Целта е да се окуражи опазването на околната среда.

" В съпоставяне с 2019 година преди Ковид в този момент имаме с 15 % повече пасажери. Хората вземат по-често трен, с цел да са в интерес на природата ", съобщи Юлия Крутцлер, представител на жп компания.

За младите и по-възрастните даже са планувани понижения. Но за някои австрийци цената е прекомерно висока, с цел да трансформират навиците си.

" Ако употребявате по-често публичния превоз, би трябвало да изчислите дали си коства, за мен не е рентабилно ", споделя жителка.

Австрия влага в развиването на железопътната мрежа. До 2027 година за тази цел е очакван фонд от малко над 18 милиарда евро.

Страната си слага за цел да понижи потреблението на коли с 16 % и да стигне до въглеродна индиферентност до 2040 година.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР