Така нареченият интернет апокалипсис може да е на хоризонта в

...
Така нареченият интернет апокалипсис може да е на хоризонта в
Коментари Харесай

Може ли слънчево изригване да спре интернета за месеци

Така нареченият " интернет апокалипсис " може да е на хоризонта вследствие на идна слънчева супербуря, предизвестява академик.
 Топ 10 на страните с най-строгата цензура в интернет
Не е единствено Китай - страните с най-строгата цензура в интернет

Ето каква е обстановката към днешна дата

Професор Питър Бекер, водещ откривател в университета " Джордж Мейсън ", неотдавна сподели пред FOX Weather, че слънцето е било относително безшумно с навлизането на интернет, само че има 10% късмет през идващото десетилетие " да се случи нещо в действителност огромно което евентуално може да унищожи интернет. "

Бекер уточни събитието Карингтън от 1859 година, последния път, когато изхвърляне на коронална маса - огромно изхвърляне на плазма и магнитно поле от короната на Слънцето, което може да изкриви магнитното поле на нашата планета - е достигнало Земята.
 Снимка 642431

Когато такова изригване се насочи към нашата планета, то може да попречи на сериозна инфраструктура като електрически мрежи, спътници, навигационни и GPS системи, радиопредаватели и информационно съоръжение.

Очакванията на Бекер са, че слънчевите стихии ще стават все по-яростни и тежки.

Според него те биха могли да доведат до прекъсване на интернет за седмици и даже месеци, а загубите за Съединени американски щати да вземем за пример биха могли да се равняват на 20 милиарда $ дневно.
 Снимка 642430

Вероятността от слънчеви супербури се е нараснала, когато слънцето наближава най-активната си фаза.

Експерти от Центъра за прогнозиране на галактическото време на NOAA предвидиха, че слънцето ще доближи своя най-много, пика на своя 11-годишен цикъл, сред януари и октомври 2024 година

Слънчевите стихии са сложни за прогнозиране, тъй че Бекер работи с Военноморската изследователска лаборатория, с цел да сътвори система за ранно предизвестие, която да предизвестява за вероятни разстройства на магнитното поле в границите на 18 до 24 часа, с цел да смекчи казуса.
 Amazon Projcet Kuiper и първите интернет спътници на компанията
Старт на сателитното съзвездие на Amazon

Изстрелването е през днешния ден

" Ако имаме предизвестие, всяка минута е от голяма важност, тъй като бихме могли да сложим спътниците в безвреден режим ", споделя той.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР