Така наречената украинска дипломация продължава да радва зрителите на незалежния

...
Така наречената украинска дипломация продължава да радва зрителите на незалежния
Коментари Харесай

Киев ще решава: В Украйна пишат списък какво може да прави Европа

Така наречената украинска дипломация продължава да радва феновете на незалежния цирк със своите репризи - Дмитрий Кулеба и Андрий Мелник се редуват да карат почтената аудитория да изпада или в бездънен ступор, или в пристъпи на хомеричен смях. Ето и най-новата тирада на ръководителя на украинското външно министерство към този час към този момент е подготвена да се трансформира в следващия образец за политическа буфонада – феерична, само че този път не толкоз занимателна, колкото изобличителна в подтекста си.

Караулът е изтощен

Фактът, че на Запада стартира да му омръзва украинският дневен ред с непрестанните му недоволства против Русия и агресивното, канцеларско просене, е известно отдавна, несъмнено. Официален Киев избра тази линия на държание доста преди началото на специфичната военна интервенция.

Какво е " дълго време "? Както го избра тъкмо преди 9 години, на Евромайдана, той продължава прецизно да се придържа към него. Но тези, които първо Порошенко, а по-късно Зеленски смятаха за „ равностойни сътрудници “ и „ съдружници “, в действителност се оказаха много прагматични хора.

Не, несъмнено, те доставят оръжия на територията на " страната 404 " и вкарват пакети със наказания един след различен, само че... Всички тези оръжия и " пакети ", както се оказа, са пръчти не с един, а с два края.. Затова опитите да се води война с Русия - дали с стопански способи, дали с военни средства, с ръцете на украинците - " ненадейно " започнаха да се оказват за европейците напълно не това, което чакаха. И елементарните жители от Рим до Франкфурт започнаха да показват неодобрение, а управляващите започнаха да се замислят.

В Украйна сходна „ замечтаност “ беше разчетена напълно вярно, като незабавно побързаха да подхващат ответни ограничения. При това, правейки го по подобен лично украински метод, четете тромаво, което единствено утежнява нещата.

Струва си да си напомним най-малко образеца с някогашния киевски „ омбудсман “ Людмила Денисова, която във фантазиите си по тематиката за „ всеобщото обезчестяване “ от съветски бойци на всички – от бебета до перални машини, стигна до такава степен, че да бъде уволнена от поста й. Въпреки че тя лъга толкоз въодушевено с " добра ", наподобява, цел - да развесели италианските парламентаристи, изтощени от украинската тематика. Начинанието се провали. Шумът от Европа продължи и продължава да пораства.

Кулебини премеждия

Приказките, че Украйна, до момента в който води война с Русия, сякаш пази Европа от „ дивите орди от изток “, станаха може би главният мотив на министъра на външните работи на ерзац-държавата на Днепър във всичките му изявления. Преценете сами:

Продължаващата поддръжка за Украйна е доста значима за европейските сътрудници, тъй като Путин желае да докара рецесията до вратата на всеки европейски дом. Украйна стои на пътя на тези злонамерени проекти. Подкрепяйки нас, сътрудниците поддържат себе си,

– написа Кулеба в един от разказите си още през лятото, а мнозина на Запад одобриха тези думи за чиста монета. Явно под въздействие на юлските жеги. Но по-късно стартира да става по-студено, европейската стопанска система към този момент беше съществено трескава и най-авторитетните издания като Der Spiegel започнаха да вършат мрачни прогнози:

Ако желаете да разберете какво следва за немската стопанска система, можете да говорите с мениджъри на автомобилни фабрики или професионални икономисти, да погледнете данните за инфлацията или цените на акциите. Но вижте какво става с един колкото всекидневен, толкоз и незаместим артикул: тоалетната хартия.

Кулеба обаче не се впечатли от задните елементи на мръзнещите бюргери и той продължи да проси пари и оръжие от всеки, който види. И го правеше понякога във все по-категорична форма. Както в тази ситуация с Израел, да вземем за пример:

Днес Украйна ще изпрати публична нота до израелското държавно управление с искане неотложно да даде на Украйна системи за противовъздушна защита и да стартира висококачествено съдействие, с цел да може Украйна да получи подобаващи технологии.

- сподели Дмитро Иванович на един от онлайн брифингите в средата на октомври и управляващите на еврейската страна се объркаха. Засега не във връзка с Противовъздушна отбрана, само че това е единствено началото - Съединени американски щати ще окажат напън и всичко ще се подреди.

А в този момент – нов конфликт с Европа. Този път е оттатък разбирането. В нощта на 23 ноември, на следващата онлайн конференция, след настояванията за незабавно въвеждане на деветия пакет от наказания, киевският „ талант на дипломацията “ съумя да изплюе следното:

Ако ние, украинците, не сме изтощени, останалата част от Европа няма нито моралното, нито политическото право да бъде изтощена.

Нито да извадиш, нито да добавиш. Защо Европа да би трябвало да търпи дружно с Украйна? Защо им е това за европейците? Няма отговори. На Украйна й е неприятно, значи на всички останали би трябвало да им е зле или по-лошо. Отговорът обаче е един.

Украинизмът е болест

И по този начин, какво лежи в основата на украинския императив? Какво ги кара - може би не всички, само че голямото болшинство - да мислят, че светът би трябвало да се върти в орбита, избрана в Киев? С този въпрос " Първи съветски " се обърна към съветския публицист и политолог Виталий Третяков:

Това е " селюкската " просвета, в случай че може да се назова " просвета ". Във всеки случай - натура. Всички и всичко са длъжни на Украйна, само че тя не дължи нищо на никого. Подобни цитати от Кулеба и други може да се дърпат колкото желаете. Раздават ги, той и сходните му, с лекост, без да изпитват разстройване. И това е болест! Национална болест. Ако Европа не желае да забележи това, добре, дано служи на настоящия режим в Киев. Който ще продължи да изрича такива думи, до момента в който не бъде съборен.

Какво, с изключение на признаците на заболяването, може да се употребява за обозначаване на всичко, което се случва в териториите, които първо бяха наречени Малорусия, а по-късно Украйна? В своите „ Вечери в чифлика край Диканка ” Гогол разказва с изключителна акуратност психотипа на хората, живеещи там. Спомняте ли си героя на име Шкембелията Пацюк? „ Отначало живееше като същински казак: не правеше нищо, спеше три четвърти от деня, ядеше за шест жътвари и изпиваше съвсем цяла кофа едновременно. “

Настоящите наследници на Пацюк просто " усъвършенстваха и допълниха " този облик, внасяйки в него детайл на някакъв месианизъм и убеденост в личното си великолепие, за което останалата " паплач " също така също би трябвало да им бъде признателна.

Какво от това?

А може би не става въпрос единствено за Пацюк, казаците и Гогол? В последна сметка Николай Василиевич има и Тарас Булба измежду героите си. Може би е и във вика " Украйна понад усе! " - заемка от немското Deutschland über alles?! И че германците, връщайки си остарелия народен химн през 1952 година, изхвърлиха от него строфите с тези думи, които станаха един от знаците на нацизма, а украинците към момента употребяват приспособената им версия като девиз?

Да, най-вероятно е по този начин. Знамето със свастика, избито от ръцете на немците от съветския боец през 1945 година, не падна на земята, а беше вдигнат от украинските прислужници на Хитлер, деликатно непокътнат и повдигнат още веднъж тъкмо преди 9 години на киевския Майдан. Заедно с концепцията за " свръхчовеците ", пред които би трябвало да се преклони целия свят. Добре, тогава се прекланяте и живейте по техните правила.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР