Така наречената стратегия срещу циганизацията“ е един документ, концепцията е

...
Така наречената стратегия срещу циганизацията“ е един документ, концепцията е
Коментари Харесай

Цветелин Кънчев: Популизмът е причина за радикализацията

" Така наречената " тактика против циганизацията “ е един документ, концепцията е друга. Концепцията, която Каракачанов предложи, е за справяне с казуса с маргинализираните групи, огромна част от които са в циганските гета. Концепцията е концепцията за справяне с казуса, а тактиката е държавната политика в тази посока. Не може да се одобри тактика, без да се одобри идея. Това е нашият мотив “. Това сподели от Вътрешна македонска революционна организация в " Лице в лице “ по БТВ.
Според него главният проблем, че в концепцията се загатва думата роми и по тази причина не се приема. " В концепцията се споделят няколко простички неща: обучение, това е главното, прекъсването на изплащането на обществени помощи за тези хора, без да имат никаква друга реализация. Плащаме помощи, само че до време. Като не желаят да работят, не може да получават цялостен живот помощи “, безапелационен бе Сиди.
 Цветелин Кънчев: Ситуацията в махалите е огледална на обстановката в цялата страна Цветелин Кънчев: Ситуацията в махалите е огледална на обстановката в цялата страна
„ Грамотните знаят какво се случва във връзка с епидемията от ковид, до момента в който необразованите не си дават никаква сметка. Ситу...
" Нямам съответни наблюдения за всеобщо радикализиране на общността. Може би в турскоговорещите региони може да има такива моменти, само че най-малкото би трябвало политици да вършат такива изказвания, това е работа на специалистите по сигурност и правораздаващите органи. Всички сме срещу радикалите “, съобщи от своя страна Цветелин Кънчев от " Евророма “.
" Нямаме време да си играем на концепции и тактики. Експерти се произнесоха, че в случай че се одобри тактиката на Каракачанов, би трябвало да се трансформират над 50 български закона. А по-късно ще паднат в Конституционния съд. Нямаме време за това. Трябва да се одобри една тактика, тъй като натискът е от Европейски Съюз. По точка 8 от партньорския контракт сме длъжни да приемем такава тактика. По партньорския контракт става въпрос за 1 трилион и 300 милиарда, които не отиват единствено за ромите, а за всички малцинствени групи “, съобщи Кънчев. " Повечето от идеитe към този момент са включени в българското законодателство, а в България няма малцинствени групи ", репликира Сиди.
" В " Евророма “ постоянно сме казвали и обяснявали на ромите, че всички сме българи. След нас обаче минават Вътрешна македонска революционна организация и споделят: „ Нее, вие сте роми “. Това го вършат, тъй като им е необходим зложелател, с цел да съществуват и да влизат в Народното събрание. Популизмът е причина за радикализацията “, съобщи Кънчев.
" Големите партии в България нямат интерес от интеграция на ромите. Това ще го забележим на 4 април, когато огромните партии влязат в гетата и ще купуват гласове. 30 години наливаме стотици милиони за интеграция на ромите и не се случва нищо. Защо не си приказваме за интеграция на евреите или арменците в България? Няма по какъв начин ромите да не престават да живеят над закона и да си строят примерно противозаконни къщи. Всякакви НПО-та им изясняват, че са безнаказани ", сподели Сиди.
 Александър Сиди: Битката сред институциите се води на гърба на българския народ Александър Сиди: Битката сред институциите се води на гърба на българския народ
Държавата ни се тресе. Затова призоваваме всички български жители да проявят разсъдък. Не бива да се стига до кръвопролития. Това съобщи...
" В България няма проблем с интеграцията на другите етноси, само че 30 години имаме проблеми с интеграцията на ромите, а парите за интеграция отиват в циганските барони ", сподели още политикът от Вътрешна македонска революционна организация. Цветелин Кънчев съобщи, че също е срещу злоупотребата със обществени придобивки и счита образованието за приоритет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР