Така наречената автономна зона, обявена от протестиращите в един от

...
Така наречената автономна зона, обявена от протестиращите в един от
Коментари Харесай

Белият дом обявява освобождаването на Сиатъл и премахването на автономната зона


Така наречената самостоятелна зона, оповестена от протестиращите в един от централните региони на Сиатъл , щата Вашингтон, дефинитивно е отстранена от полицията , заяви представителят на Белия дом Кейли Макенани.

" Радвам се, да уведомя всички, че Сиатъл е освободен . Автономната зона на Капитолийския рид... беше несполучлив опит на демократите и радикалната левица , който продължи четири седмици ", изясни тя.

Полицията в Сиатъл по-рано задържа няколко десетки души по време на разпръскването на протестиращите от " самостоятелната зона ". Полицията стартира да разпръсква протестиращите след разпореждане на кмета на град, неотдавна в конфликти сред жители вътре в " самостоятелната зона " и до нея починаха двама младежи, няколко души бяха ранени.

Операцията за почистване на протестиращите в централния квартал на града стартира рано в сряда сутринта, като в нея участваха до 100 служители на реда . В постановлението на кмета се приема, че всички протестиращи, които са в " самостоятелната зона ", нарушават изключителната обстановка .

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп неведнъж е наричал протестиращите в Сиатъл анархисти и терористи . Той също по този начин подлага на критика Деркан и губернатора на Вашингтон Джей Инсли, че бездействат. В изявление за Fox News Channel от 11 юни Тръмп сподели, че Сиатъл може да бъде върнат към нормалност единствено с присъединяване на Националната армия на Съединени американски щати.
 Как се появи
Как се появи " самостоятелната зона " в центъра на Сиатъл

Шест градски квартрала бяха в ръцете на стачкуващи, преди кметът да разгласи унищожаване на зоната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР