Така музиката подаде ръка на вярата в първия ден на

...
Така музиката подаде ръка на вярата в първия ден на
Коментари Харесай

41 010 лв. за храма в село Драганово събраха талантливите бургаски деца на благотворителен концерт

Така музиката подаде ръка на вярата в първия ден на най-светлия месец

По самодейност на регионалния шеф на област Бургас проф.д.н. Мария Нейкова, надарените възпитаници на НУМСИ „ Проф. Панчо Владигеров “, стипендианти на Министерство на културата, изнесоха впечатляващ благотворителен концерт. Събитието, отдадено на идеята за създаване на православен храм в с.Драганово, община Бургас, съумя да събере сумата от 41 010 лева.  С това строителните действия по създаване на храма, почнали преди няколко седмици, могат да продължат умерено.

Изграждането на църковна обител е дългогодишна духовна фантазия за жителите на с. Драганово. За нейното осъществяване инициативният комитет потърси поддръжка от регионалния шеф Мария Нейкова, която се ангажира, както институционално, по този начин и с инициирането на благотворителни събития. Концертът на учениците от бургаското музикално учебно заведение е първото от поредицата такива. Предстоят благотворителни изложения, базари и още няколко музикални събития, по които екипа на регионалния шеф към този момент работи интензивно и скоро ще бъдат оповестени.



 „ Благодаря, прелестни младежи, по тази причина, че през днешния ден посветихте гения си на една идея. За това, че притежавате зрелостта и сърцето да я разберете и приемете като своя. “ – сподели проф. Нейкова по време на концерта и добави в признателност към донорите, че ангажираността им  дава късмет за издигането на един строеж, очакване на вярата и полезностите.

Сметката, по която се събират средства за храма е: BG53RZBB91551007196290 с титуляр ЦН „ Св.Живоприемен източник “.

                 
 Благодаря, прелестни младежи, по тази причина, че през днешния ден посветихте гения си на една идея - с тези думи регионалният шеф проф. Мария Нейкова приветства децата
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР