Така министър-председателят Бойко Борисов коментира пред журналисти в Брюксел актуалния

...
Така министър-председателят Бойко Борисов коментира пред журналисти в Брюксел актуалния
Коментари Харесай

Световните Лидери Изстинаха! Само Преди Минути Бойко Борисов Стовари Тежката Присъда За Бъдещето На Европа!

Така министър-председателят Бойко Борисов разяснява пред публицисти в Брюксел настоящия спор в Европейския съюз по отношение на мигрантските квоти.

Премиерът, който взе участие в постоянното съвещание на Европейския съвет уточни също, че границите на Съюза би трябвало да бъдат мощно охранявани „ както преди време сред Западен и Източен Берлин “.

Ние съгласни ли сме да паднат наложителните квоти при систематизиране на имигрантите? В момента ние сме малко в деликатна обстановка междудругото единствено след две седмици поемаме председателството. Моето мнение и това, което не отстъпвам от край време доста ясно вземат решение тези въпроси. Първо ние като Европейски Съюз ще се намесим доста мощно в геополитиката, която се води сега. Виждате президентът Тръмп, президента Ердоган, президента Путин, Арабската лига взимат се решения, които носят по-късно някакви последствия, дано не ги охарактеризираме какви са. Ние къде сме? Спорът какъв е през днешния ден сред Юнкер - Туск и надлежно сред всички нас - какъв брой пари и по какъв начин да одобряваме от ден на ден и повече мигранти. Едни водят войните и употребяват репарациите от нефт, а други ще се избием какъв брой пари да дадем кой, какъв брой мигранти да поеме. И е видно, че народите изключително в граничните страни това не им харесва, освен не им хареса, пагубно е за всяка политическа партия, която го поддържа. Виждате, че Европа се разтресе. В страни това, което в никакъв случай не се е говорило изгубиха съществени партии избори. Налага се да се вършат обединения в какъв ли не вид единствено и единствено да се избави политическото пространство или да има ръководство.

По думите му, тези, които бягат от войната, ще бъдат одобрявани в европейските страни, а тези, които по стопански аргументи мигрират, следва да бъдат спирани и одобрявани там, където са желани.

По въпроса с регулирането на мигрантския поток към Европа Борисов беше безапелационен, че е нужна дипломация, а не война.

„ Аз се отнасям с почитание към моите заместници, имам съглашение с тях и го съблюдавам “, разяснява още Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос.

„ Не смятам, че тематиката за концесията би трябвало да се продължава преди да имаме проект за ръководство на Пирин. За да няма никакви спекулации, съм споделил на Нено Димов – в случай че има опция да се одобри точка за втори въжен превоз на Банско, вносител ще бъда аз... Но нито в концесията, нито в проекта попада построяването на втори въжен превоз ", акцентира българският министър председател и добави, че по-стабилна обединението не е била в никакъв случай.

По тематиката за Брекзит Бойко Борисов съобщи, че към момента нищо не е решено.

„ След като няма периоди, аз съм песимист. Нека изчакаме. Британия сега се тресе “, сподели още министър председателят.

По тематиката за удължаването на съветските наказания българският министър председател е на мнение, че не би трябвало да вземаме последна позиция.

" В момента газът за Турция минава през България. Когато стане подготвен " Турски поток ", той ще спре и с цел да не останат празни тръбите, договорихме на 1 юли 2018 година да е подготвен интерконекторът ни с Турция. Той се строи сега ", уточни Бойко Борисов.

" Едната тръба от " Турски поток " отива в Истанбул, а другата – в България, другояче оставаме настрана от газопреносната мрежа. С това нещо съм срещнал и сътрудника Туск, и Юнкер. В кабинета на Юнкер стои точно тази скица на " Турски поток ".

В термина, който сме приели, става въпрос не за пренос, а за търговия. Ние по нашите газови автомагистрали ще транспортираме. Газовият хъб се споделя " Балкан ", а аз прибавям към него и европейски ", сподели още Борисов по тематиката " Турски поток ", разясни още българският министър председател.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР