Така компанията ще оптимизира софтуера и хардуера за PixelСмартфоните Pixel

...
Така компанията ще оптимизира софтуера и хардуера за PixelСмартфоните Pixel
Коментари Харесай

Google ще разработва собствени SoC за смартфони

Така компанията ще усъвършенства софтуера и хардуера за Pixel

Смартфоните Pixel в бъдеще ще употребяват лични чипове на Гугъл (източник: Google)

Интернет колосът Гугъл наема експерти за разработка на лични системи на чип (SoC) за линията смарт телефони Pixel и други фирмени устройства, твърди обява на Ройтерс, като се базира на профили в LinkedIn, разгласи за работа и индустриални специалисти.

В момента тече акция на Гугъл за наемане на инженери в Индия – в частност, за попълване на екипа gChips, който се занимава точно с планиране на чипове. На щат към този момент са 16 инженери ветерани и 4-ма гении, като се чака екипът да се разрасне до 80 експерти към края на годината.
още по тематиката
Подсиленият екип на gChips, основан в Бангалуру, ще разреши на Гугъл да стартира разработка на SoC за своите мобилни устройства. В същия индийски град имат наличие и редица други производители на чипове.

Ако сътвори своя линия от системи на чип, Гугъл ще усъвършенства доста софтуера и хардуера на мобилните си устройства – по този начин, както прави Apple с iPhone и iPad. Microsoft, Фейсбук и Amazon също основават екипи за разработка на чипове, включително в Съединени американски щати и Израел.

Гугъл проектира чипове с разнообразни дизайни още от 2014 година В смарт телефоните Pixel 2 се появи специфичен процесор за обработка на изображения Pixel Visual Core, създаден от компанията взаимно с Intel, а моделът Pixel 3 употребява чип Titan M за възстановяване на сигурността на потребителските данни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР