Така както е гласуван бюджетът по пера – болнична, извънболнична

...
Така както е гласуван бюджетът по пера – болнична, извънболнична
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Независимо от спектакъла вчера, се свърши полезна работа


Така както е гласуван бюджетът по пера – болнична, извънболнична и така нататък помощи, това, което през вчерашния ден беше признато е точно през годината да не се вършат прехвърляния на средства от едно перо в друго, с цел да може икономиите в една позиция да останат в нея. Много постоянно в преходни години икономиите от извънболнична помощ отиваха за медикаментите. Това съобщи ръководителят на Бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова в утринния блок на Нова телевизия.

"След като имаме бюджет, той разполага с избрана сума пари и разходът би трябвало да се вмести в тези суми. Няма по какъв начин да няма предели ", сподели още тя.

"С приемането на бюджета на НЗОК за идната година се гласоподават 500 млн. лева повече пари за опазване на здравето ", добави Стоянова.

"Независимо от спектакъла през вчерашния ден, се свърши потребна работа. Колкото и да се отхвърлят нещата, би трябвало да кажем, че тази година има над 500 млн. лева повече пари, които ще се разходват точно в областта на опазването на здравето. Опозицията може и да отхвърля, че има промени, само че тъкмо с бюджета на Касата за тази година има изменение в много закони точно, с цел да се създадат промени и да се усъвършенства системата на харчене на тези пари. Доколко тези промени се отхвърлят от опозицията – това е обикновено. Тя отича всяка смяна. Вчера гласоподаваха „ против” по безусловно всеки текст ", приключи Менда Стоянова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР